SUPERAntiSpyware – кратко ревю

0
99

SUPERAntiSpyware Pro е полезно и мощно средство за намиране и премахване на хиляди досадни Spyware, Adware, Malware, Trojans, Keyloggers, Dialers, Hi-Jackers и Worms.

Ето на кратко някои от функциите на SUPERAntiSpyware Pro:
Засичане и премахване на Spyware, Adware, Malware, Trojans, Keyloggers, Dialers, Hi-Jackers и Worms
Поправяне на повредени Интернет връзки, поправка на регистри и др.
Блокиране на заплахи в реално време (Real-Time blocking)
Планирано сканиране по ваш избор – бързо, цялостно или подборно, което да се извършва ежедневно или седмично в зависимост от вашия избор.
Пълен списък с евентуалните заплахите. Списъкът включва засечените и премахнатите такива, както и мястото им на компютъра, както и много други.

В момента, в който всички хора занимаващи се с компютри разбраха какви щети могат да нанесат различните видове Spyware като цяло, настана паника. Спомняте ли си времето, в което 90% от хората използващи компютър имаха инсталиран цял куп програми за премахване на всякакъв вид Spyware? Повечето от тях преминавайки теста на времето се оказаха сложна безсмислица, която не върши никаква работа, но все пак можеше да се намерят 1-2 продукта, които вършеха порядъчна работа. Всъщност поговорката, че не всичко, което свети е злато се оказва съвсем вярна в случая и някои от тези продукти вършат дори обратното на това, за което всъщност са направени. Безполезни са. Точно по тази причина, избора на такава програма е много важен.

SuperAntiSpywarePro определено не спада в графата на програмите, които вместо да помагат, едва ли не вредят и е преминала много тестове от напреднали потребители, които са останали много доволни от работата и и начина по, който се справя със заплахите за машината ви.

Цената от 29.95$ определено си заслужава, взимайки в предвид всички качества, с които продукта разполага. Интерфейса, който SuperAntiSpywarePro предлага може да не е най-добрия, но по принцип за такава програма е по-важно каква работа върши, а не как изглежда. Може би повече потребите свързват изгледа на програмата с нейната надеждност, но при този продукт резултатите от намирането и елиминирането на всякакъв вид Spyware е учудващо добър.

Real Time Protection – е една от многото полезни функции, които програмата предлага е защита в реално време. Ниските ресурси, които тя използва в този режим (около 40MB. RAM) си заслужават, отчитайки факта, че сте защитени от Hijackers, Trojans, Spyware и всякакви други malware. Тази опция може да бъде включвана или изключвана по всяко време в зависимост от предпочитанията на потребителя. Първото нещо, което програмата ще ви попита след инсталация е точно това. Дали да включи защитата в реално време, за да ви предпази от заплахи. Разполагате и с опция за изпращане на доклади свързани с подозрителни и потенциални Malware.

Главното меню на SuperAntiSpywarePro е разделено на 5 различни секции. Те са:
Computer scanning – сканиране на компютъра
Scan scheduling – планирано сканиране (все ден или при всеки старт на компютъра и др.)
Update checking – обновяване
Quarantine management – потенциални заплахи под карантина
Configuration of the application – конфигуриране

Програмата разполага с 3 различни опции за сканиране на машината ви.
Quick Scan – този вид сканиране проверява работещите програми, познатите регистри и местата, на които най-често се намират Malware
Complete Scan – проверява стартираните програми, регистрите, и всеки отделен файл в компютъра ви
Custom Scan – дава възможност за избор на това кои директории или файлове да бъдат сканирани (Memory, Registry, Startup Locations, Cookies, Folders)

Опциите които предлага Scheduled Scan са много и разнообразни. Дава ви се възможност да избирате кога, колко често и как да бъде сканиран компютъра ви. Опциите включват: рестартиране на компютъра при необходимост, слагана под карантина на евентуалните заплахи, премахването на такива, автоматично изключване на компютъра след завършване на сканирането, обновяване на базата от данни за търсене на натрапници и др. Допълнително може да избирате денят и часа на сканиране в който то да бъде извършено. То може да бъде ежедневно, веднъж седмично или както пожелаете.

В случай, че програмата засече дадена опасност и я постави под карантина, вие имате опцията ръчно да решите какви мерки да предприемете. Имате възможност за възстановяването на потенциалната опасност, ако прецените, че тя няма да бъде проблем за сигурността на компютъра ви.

Избирайки менюто Preferences ще ви бъде даден избор на 6 различни опции, чиито настройки спомагат за оптималното сканиране на машината ви.

Менюто General and Startup е разделено на няколко секции даващи възможност за настройка на програмата при стартиране на Windows. Като пример: Дали програмата да се стартира след стартирането на компютъра ви. Дали да отиде в менюто с трай иконите. Начина по който да изглежда (има опция за Windows XP стил). Дали да започне сканиране на компютъра ви веднага след стартирането му и какво по вид да бъде това сканиране (Quick, Complete или Custom). И дали програмата да бъде обновявана след всеки рестарт на системата.

Scanning Control е много полезна функция, ако искате бързо и практическо търсене. Тук има опция за избор на големината на файловете, които ще бъдат сканирани. Можете да игнориране от сканирането файлове по-големи от 4 MB. Също така можете да изберете дали да бъдат сканирани изпълнимите файлове (*EXE). Или пък да сканирате само файлове с познати разширения като *EXE, *COM или *DLL. Да затворите отворени преди това браузъри преди да започне сканирането, да търсите за Tracking cookies, както и да избирате отделни директории.

Следващите менюта, с които програмата разполага не предоставят такъв богат избор като споменатите по-горе, но също така могат да бъдат много полезни. С тяхна помощ ще можете да настройвате защитава в реално време (Real Time Protection) и метода за известяване при откриването на евентуална заплаха (дали това да става посредством прозорец, който да изкача или посредством звуков сигнал). Ще можете да включите допълнителна Hi-jack защита и др.

SuperAntiSpywarePro ще пази лог за всички засечени или премахнати заплахи на вашия компютър. Тези логове ще бъдат достъпни от менюто/секцията Statistics/Logs. Всеки лог ще има дата и по ваше желание старите могат да бъдат премахнати по всяко време. Информацията е запазена под формата на текстов файл (*ТХТ), което е отрицателна черта.

Поправката (Repair) е последната и решителна опция на програмата. Ако случайно някоя от многото различни Malware успее да се промъкне през защитата в реално време (Real Time Protection) и нанесе някакви поражения по компютъра ви, това ще бъде мястото, където ще можете да се опитате да поправите или разрешите проблема си. Тук има няколко опции, които могат да бъдат наистина много полезни.

В заключение можем да отбележим няколко основни положителни и по-малко, но не толкова отрицателни черти на SuperAntiSpywarePro върши наистина перфектна работа с борбата със всякакви заплахи за сигурността. При тестове, тя се справя перфектно с масата проблеми, пред които бива изправяна.
Защитата в реално време (Real Time Protection) и малкото ресурси от гледна точка памет, които тя използва е друга положителна черта на програмата.

Сканирането дори на отделен файл е много полезно, посредством интегрирането на програмата в Windows

Като отрицателна черта може да се посочи не толкова удобният интерфейс, но това нищо в сравнение с чудесната работа, която SuperAntiSpywarePro върши като цяло.

Това наистина е един от най-надеждните продукти от този род на пазара. Може би не е най-добрия, но си върши работата, за която е предназначен като премахва почти всички заплахи от вашия компютър повече от прекрасно.

Превод ostavime

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари