fbpx
2.2 C
София

Sygate Personal Firewall – настройки

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Sygate Personal Firewall осигурява добра защита на компютъра ви и предотвратява нежелани нахлувания през мрежата. Показва нагледно целия мрежови (TCP/IP) трафик. Позволява блокиране на трафик в случай на нужда.

Сега ще ви научим и как да я настроите за да ви защитава максимално, но и да не ви пречи на работата.

1. Избира се от главното меню “Tools” – “Options” – “General” и на квадратчето, където пише “Hide notification messages” се поставя отметка.

a.) Избира се следващата опция “Network Neighborhood” и там се махат и двете отметки.

b.) Избира се “Security” и на “Block all traffic while the service is not loadet” се поставя отметка, а на “Allow initial traffic” се маха отметката.

c.) Избира се “Update” и се маха автоматичния update. Избира се “OK”.

2. От главното меню се избира “Tools” – “Advanced rules” и се избира бутона “Add”, след което на полето “Rule description” се пише “BLOCK ALL”, а на “Action” се маркира “Block this traffic”.

а.) на бутон “Hosts” на полето “Apply this rule to:” се маркира “All addresses”

b.) на полето “Ports and protocols” от падащото меню се избира “ALL” и се натиска бутона “OK”

3. От главното меню се избира “Tools” – “Advanced rules” и се избира бутона “Add”, след което на полето “Rule description” се пише “INTERNET” , а на “Action” се маркира “Allow this traffic”. На полето под него на “Advanced settings:” – “Apply rule to network interface” на падащото меню се поставя “вида на интернет връзката”

а.) на бутона “Hosts”, на полето “Apply this rule to:” се маркира “All addresses”

b.) на полето “Ports and protocols” от падащото меню се избира “TCP” и на “Remote:” се изписват следните портове: 20,21,22,25,37,53,80,8080,3128,110,143,5190,443,993,996,6667 на “Local:” се изписват следните портове: 1025-65535 на “Traffic Direction” от падащото меню се избира “Both” и се натиска бутон “OK”

4. От главното меню от “Tools” – “Advanced rules”, трябва полето “INTERNET” да отиде над полето “BLOCK ALL”, което става с сините стрелки.

5. От главното меню се избира “Tools” – “Advanced rules” и се избира бутона “Add”, след което на полето “Rule description” се пише “името на юзъра от локалната подмрежа” , а на “Action” се маркира “Allow this traffic”. На полето под него на “Advanced settings:” – “Apply rule to network interface” на падащото меню се поставя “вида на интернет връзката”

а.) на бутона “Hosts”, на полето “Apply this rule to:” се маркира “IP Adress(es)” и се изписва: IP-то на юзъра

b.) на полето “Ports and protocols” от падащото меню се избира “TCP” и на “Remote:” се изписват следните портове: 20-22,1025-65535 на полето “Local” се изписват портовете като на полето – “Remote”: 20-22,1025-65535. На полето “Traffic direction” от падащото меню се избира “Both” и се натиска бутона “OK”

6. От главното меню от “Tools” – “Advanced rules”, трябва полето “с името на юзъра” да отиде над полето “BLOCK ALL” и под полето “INTERNET”, което става с сините стрелки и се натиска бутона “OK”.

7. След като всичко е готово, компютъра се рестартира и на всички програми, които се опитват да се свържат с интернет с десния бутон на мишката се отмята “allow”, както и се стартират програмите, които ще ползват интернет като: “FlshGet”, “Kaspersky”, “Opera” и други подобни, като им се позволява връзката с мрежата.

Download: Sygate Personal Firewall PRO 5.5.2525
Download: BG Mirror

Предишна новинаWindows Longhorn – пръв поглед
Следваща новинаОще за Windows XP SP2
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини