The KMPlayer – кратко ревю

0
1749

KMPlayer е безплатен мощен аудио и видео плейър, способен да възпроизвежда почти всички мултимедийни формати като VCD, DVD, AVI, MKV, Ogg Theora, OGM, 3GP, MPEG-1/2/4, WMV, RealMedia, QuickTime и др. Той е приятен и удобен за ползване продукт, с множество възможности за настройка както и разширяване на възможностите чрез Plug-in.

Разполага с вградени декодери и кодеци, както и с разнообразни аудио ефекти и филтри, скинове, позволява да правите запис на аудио, видео, както и заснемане на екрана и още много. Има и възможност за работа директно със съдържанието на имидж файлове(.iso и .bin) и стандартни архиви (.zip и .rar).

Плейърът се инсталира много лесно и е напълно безплатен!

Oфициална страница: www.kmplayer.com
Лиценз: Безплатен (Freeware).
Линк за изтегляне: KMPlayer
Размер: 16.4 MB

Български интерфейс: Да

Операционна система: Windows All

Допълнителни ефекти

Интерфейсът е приятен, със съвременен дизайн, изчистен от ненужни бутони. Има свойството да променя визуализациите всеки път когато пуснете нов аудио файл. Можете да избирате от голям брой аудио и видео ефекти, които да подхождат на вашето настроение: да забавяте или да увеличавате скоростта на възпроизвеждане, да маркирате любими части от видеото и да си пуснете А-В repeate, да промените яркостта, да добавите сенки и др. Лесно можете да го настроите според предпочитанията ви благодарение на екранното управление. който дава бърз и лесен достъп до всички функции, имате и богатия избор от скинове и цветови теми,. Повече скинове и добавки можете да смъкнете от официалната страница – www.kmplayer.com

Всички ефекти и допълнителните настройки за аудио или видео се намират в Control Box. От там лесно можете да ги промените и да ги направите по ваш вкус.

Този прозорец ви дава възможност да промените цвета, яркостта и контраст.

Тук можете да промените резолюцията на картината.

От този прозорец може да включите еквалайзера, да добавите различни ефекти като: кристалност, 3D ефект, усилване на ниските звукове….

Опции

От тук можете да конфигурирате кодеците, да добавите филтри, да промените ефектите Имате пълен достъп до всички настройки.

Записване на аудио и видео

KMPlayer може да прихваща аудио от почти всеки формат с лекота и да го записва в най-разнообразни формати. Дори и да сте в средата на файла все още можете да запишете аудио от началото или от където си поискате. Записването става сравнително бързо.

При прихващане на видео, можете дори да го запишете в оригиналния формат или да избирете някой друг по ваш избор. Имате и възможността да заснемете единичен видео кадър, и да го запишете в JPG, BMP или PNG формат.

Работа със субтитри

Едно от основните предимства на плейъра пред останали те е именно по-добрата работата с работата със субтитри. Поддържа всичко известни файлови формати (srt, smi, txt и т.н.) и няма проблеми с кирилицата. Разполага със собствена онлайн търсачка като така ви спестява време да обикаляте по сайтовете и има собствен мениджър за преглед и редакция на субтитри.

От тук можете да добавите различни ефекти – сянка, контур, прозрачност, ефект на изчезване, да синхронизирате субтитрите, да коригирате шрифта, размера, позицията им и после да запазите промените.

Плейърът работи много успешно, както за видео така и за аудио. Може да пуска почти всеки един формат и има ниско потребление на системни ресурси – процесорно време и памет което го прави подходящ избор за хора с по-слаби системи. Горещо ви го препоръчвам, опитайте и го преценете нищо няма да загубите!

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари