fbpx
21.3 C
София

Dreamweaver: Работа с графики

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Dreamweaver работи с почти всички познати графични формати,което го прави доста практичен и полезен. Използваните изображения могат лесно и бързо да бъдат поставяни и оформяни. За да вкарате даден графичен елемент, направете показаното по-долу на картинката:

1) От падащото меню Insert изберете Image за да можете да добавите графика към страницата си. След като извършите тази стъпка, на екранът ви ще се появи този прозорец за избор на картинка:

1) Изберете графиката, която ще добавяте към страницата
2) Натиснете бутона ОК за да се върнете към работното поле

***За да можете обаче да местите даден обект, той задължително трябва да бъде поставен в рамка наречена Layer . Тази рамка можете да направите по следния начин:

След като направите рамка Layer, вкарайте в нея желания обект и го поставете където пожелаете.
***пример***

Сега ще ви запозная с една от най – хубавите възможности на програмата, а това е именно създаването на Rollover Images. Това представлява снимка, върху която като мине курсорът се сменя с друга снимка и при натискане отвежда потребителя към друг линк. С една дума можете да го ползвате като бутон, само че с графики, които вие сте си направили по собствен вкус. За да направите такава Rollover Image, направете следното:

След като изберете Rollover Image ще се отвори диалогов прозорец за настройки, който изглежда така:

1) Напишете име на вашата Rollover Image
2) Изберете графиката,която ще се визуализира като първа картинка
3) Изберете графиката,която ще се визуализира като втора картинка след като курсора мине през нея
4) Текст към Rollover Image-a
5) Създайте връзка към друга съществуваща страница
6) Натиснете ОК


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Подобни новини