fbpx
16.8 C
София

Ток за лаптоп, таблет, смартфон и лек автомобил: 4smarts JumpStarter Power Bank IGNITION 13800 mAh

Най-четени

През годините в офиса ни за тест са пристигали най-различни устройства. Спокойно можем да твърдим, че сме тествали лично повечето интересни технологични продукти на пазара. Лаптопи, смартфони, настолни компютри и всякакви джаджи – едно от най-приятните неща в работата ни е именно досегът до всякакви интересни неща.

Смело можем да кажем, че продукт като JumpStarter Power Bank IGNITION 13800 mAh обаче до сега не бяхме виждали. При нас с любезното съдействие на Dice.bg се появи тази батерия с огромен капацитет, с която не само можете да зареждате лаптопи и други малки електроуреди, своя смартфон и таблет, но дори имате възможност да подавате ток към автомобила си, ако акумулаторът му е с паднал заряд.

Но ето за какво става въпрос:

Кутия и Комплект

Батерията идва в сравнително голяма картонена кутия, която по нищо не предполага нейния размер, който предварително знаехме, че е съвсем компактен. Каква обаче е причината? Както се вижда и от картинките към статията, в нея, освен самата 4smarts JumpStarter Power Bank IGNITION 13800 mAh, има още много неща, изключително приятна и полезна изненада.

От картонената кутия директно се изважда червен несесер, който я изпълва напълно. Той е с големина около 20 на 20 см, но е впечатляващо колко много неща се побират в него.

След като отворим ципа виждаме, че вътре има огромно количество накрайници, както за смартфон, така и за мобилен телефон, накрайник с който батерията може да се зарежда от запалка на автомобил, щипки за акумулатор, зарядно за батерията, както разбира се и самата тя. Всичко доста добре може да се побере в жабката на вашия автомобил или в раница.

Външен вид

Какво представлява самата батерия 4smarts JumpStarter Power Bank IGNITION 13800 mAh? Дизайнът ѝ е доста функционален – материалите, от които е направена са пластмаса и гума, което позволява удобен захват.

Самата тя е здрава и без да сме го тествали на практика можем да твърдим, че няма да се притесни особено от няколко изпускания. Имайте предвид обаче, че в инструкцията това е строго непрепоръчително, така че внимавайте да не изпускате устройството. Със сигурност обаче то е предвидено за работа и в не много гостоприемна среда.

Размерите са съвсем компактни, както вече споменахме – 165x 79 x 40 мм, а теглото е 429 гр.

Портове

По корпуса си 4smarts JumpStarter Power Bank IGNITION 13800 mAh има не малко неща, нека ги споменем набързо:

На първо място имате LED фенер, който може да работи според производителите на батерията, до 100 часа в авариен режим. Той може да ви помогне в много ситуации, но най-вече ценното е това, че ще го имате винаги под ръка, ако се наложи.

Има три режима на работа, като два от тях са ако искате да привлечете внимание при пътен инцидент или подаване на SOS сигнал, както и един класически, който служи за осветяване.

Второто интересно нещо, което прави най-голямо впечатление е всъщност и черешката на тортата в този пауър банк. В десния край на батерията има картинка на автомобил, а под капачето се показва порт, към който могат да се свържат щипките за клемите, които можете да намерите в несесера. Свързването става много лесно, но за това ще стане дума малко по-късно.

До него има и нещо интересно, което не е много характерно за подобни батерии

То е важно за безопасността, както и за съхранението на заряда на батерията – това е мястото, от което те може напълно да се изключи. Копчето ON/OFF, което е механично дава допълнителна сигурност и изключва всички портове когато не ползвате батерията.

Следващият елемент по корпуса на JumpStarter Power Bank IGNITION е мястото от което тя се зарежда. Това е портът за зарядното, което е 15V/1А. То е сравнително малко, но все пак трябва да имате предвид, че за да зареждате батерията трябва да носите това със себе си и не можете го замените с USB да режим.

USB обаче има, ако искате да зареждате. То е следващото нещо по корпуса и работи на 5V/2А. Към него можете да свържете стандартен USB кабел, но и този в комплекта, който е с три накрайника – USB Type C, microUSB и Lightning.

Между него и другия порт , който служи за зареждане, има още две неща. На първо място това е вторият Power бутон. След като сте пуснали първия, който споменахме преди малко на On, това е второто място, от което се пуска устройството. С еднократно натискане можете да видите колко е заряда и поддържания волтаж, а с продължително натискане се активира и LED фенерът на устройството.

До него пък е мястото, от което се следи нивото на заряд на батерията. То е на една скала, която е разделена на 4 и общо взето в четири стъпки показва по около 25% от нивото на заряда.

Следва мястото, от което получавате достъп, който може да ви позволи да подавате заряд към лаптопи и като цяло към устройства, работещи с DC12V/2A, DC16V/2A, DC19V/3.5A. В комплекта има цели 9 различни накрайника, сред които със сигурност ще бъде вашият лаптоп или друг малък електроуред, ползващ тези стандарти.

В зависимост от заряда имате и още едно място от което да следите кой от трите се поддържа към момента.

Тестове и условия на работа

Устройството е много мощно и има доста възможности. Към него трябва да се подхожда с много внимание и професионализъм и по никакъв начин не трябва да го третирате като стандартните пауър банкове и зарядни за телефон. JumpStarter Power Bank IGNITION има специални сертифицирани клетки и вградени защити срещу късо съединение, високо напрежение, прегряване и т.н., но освен това трябва и вие да подхождате с допълнително внимание.

Традиционният сценарий, при който зареждаме телефона си, тук като че ли не е най-интересен. Малко по-интересно е зареждането на лаптоп и работата с него, когато няма ток, но самото устройство поне привлича моето внимание най-много като нещо, което човек би използвал в затруднена ситуация.

Сигурно ви се е случвало да нямате ток, дали у дома или сред природата и да трябва да заредите едновременно лаптопа и телефона си. Е този модел се справя без никакъв проблем с това. Той поддържа доста стабилно напрежение, което може да ви позволи да си работите спокойно на лаптопа, докато зареждате и телефона си в същото време.

 Капацитетът на батерията от 13800 мАч пък може да позволи, не само да използвате батерията, за да зареждате свои устройства, но дори на зареждате и акумулатори като такива на косачки или мотоциклети, както и да им подавате стартов ток с до 400А.

Едно от най-приятните неща, е че без да купувате нищо допълнително, съвсем спокойно можете да затворите целия кръг. В комплекта, както вече казахме, има зарядно за стандартна електрическа мрежа, но и  такова за запалка за автомобил. Така на практика малко след като сте подали ток към автомобила си можете да започнете зареждането на самата батерия.

Случаите и сценариите, в които може да се използва тя са наистина много, вероятно вие се сещате за още повече. Аз лично бих поставил несесера в жабката на автомобила си и освен за подаване на ток към него, в случай на проблем, бих го ползвал в момента, в който имам нужда от ток докато пътувам.

Този модел е изключително подходящ за всички пътуващи често с автомобил и особено такива, които са любители на каравани, палатки, лодки, риболов и изобщо работа или почивка сред природата с технологични джаджи. 13800 мАч позволяват наистина много неща и само фантазията може да побере всичко, за което можете да използвате тази батерия.

Подаване на ток към автомобил

Това е черешката на тортата в JumpStarter Power Bank IGNITION. В случай, че акумулаторът ви е паднал, вие бихте могли да запалите автомобила си, именно подавайки ток чрез тази батерия. Разбира се, спазвайки някои условия. Стартовата мощност е 200А, а пиковата може да достигне до 400А, което е достатъчно да се запали двигателя на почти всеки лек автомобил.

Най-важното е батерията да има поне 25% заряд, тоест поне един от четирите индикатора да свети. Следва да свържете правилно кабела който имате в комплекта – червената щипка към +, черната към -.

Всеки който е зареждал акумулатор знае, че според правилата за безопасност първо трябва да свържете червената щипка. Следващата част е свързването на кабелите към батерията. Следва първия ви опит да стартирате автомобила. Ако не успеете изчакайте 10 секунди и опитайте отново. Би трябвало да стане, ако имате достатъчно заряд в самата батерия.

След това трябва много внимателно да разкачите първо кабелите от самата батерия и след това от акумулатора, докато автомобилът ви работи.

В крайна сметка

JumpStarter Power Bank IGNITION 13800 mAh е изключително ценно устройство, което според мен всеки притежател на автомобил не е никак лоша идея да има. То може да ви помогне в страшно много ситуации, а цената му, която е под 150 лв, е пренебрежимо малка за всичко, което може да се върши с него.

JumpStarter Power Bank IGNITION 13800 mAh дава пълна свободна на всеки, желаещ да работи на открито или обичащ да пътува повече на места, където няма ток. Съвсем спокойно можете да използвате устройството и в своя дом като допълнително захранване, ако по някаква причина спре тока и разбира се същото, ако сте на вила, хижа и т.н.

Обобщаваме техническите характеристики на устройството, както и какво можете да намерите в комплекта
 • Производител: 4smarts
  • Модел: JumpStarter Power Bank IGNITION 13800 mAh
  • Фабричен номер: 4S468708
  • EAN: 4250774985195
  • С този многофункционален комплект за захранване получавате пълен комплект за зареждане. Мощна външна батерия за захранване и презареждане на всички ваши мобилни устройства и полезна аварийна лампа в едно
 • Възможност за захранване на акумулатори и батерии на автомобил, мотоциклет, моторна косачка, прахосмукачка и др.
  • Може да използвате тази батерия, за да запалите вашия автомобил при изхабен акумулатор
  • Батерията може да зареди и батерии, които нямат никакъв заряд дори косачка и мотоциклети
  • Вграденият LED фенер може да се използва като източник на светлина при лоша видимост или може да се използва като авариен сигнал в SOS режим, ако трябва да обозначите мястото на опасност в случай на повреда
  • Осигурява до 100 часа постоянно в авариен режим
  • Сертифицирани качествени клетки и вградени защити срещу късо съединение, високо напрежение, прегряване и др. гарантират най-добрата възможна защита
  • В комплекта са включени външна батерия, букси за зареждане на лаптопи, кабели за кола и мобилни устройства (Lightning, USB-C, MicroUSB), захранване за ел. мрежата и зарядно за кола
  • Можете да заредите външната батерия както през ел. мрежата, така и чрез зарядното за кола, докато шофирате

 

 Спецификации:

– Капацитет: 13800mAh

– Тип батерия: Lithium polymer

– Input: DC 15V/1A

– Output: DC 5V/2A; DC 12V/2A; DC 16V/2A; DC 19V/3,5A

– Start current: 200A

– Peak Current: 400A

– LED индикатор при зареждане

– 1W LED Фенер

– Размери: 165x 79 x 40 мм

– Тегло: 429 гр

В комплекта:

– 4smarts Powerbank JumpStarter 13800 mAh

– Кабели за кола

– Захранване за ел. мрежа

– Зарядно за кола

– Кабели за мобилни устройства с USB-C, Micro USB, Lightning

– 8 порта за лаптоп

– Ръководство


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини