fbpx
22.8 C
София

Genesis Helium 600 – геймърска 2.1 аудио система с мощност 60W

Най-четени

В офиса ни по-рано тази година за тест се появи една много симпатична и достъпна аудио система, която би била добро решение за всеки геймър. Дело на компанията Genesis, за продукти на която вече неведнъж сме писали, Helium 600 представлява 2.1 звукова система, която бързо и лесно можете да свържете към компютъра си, както за да получите по-голямо удоволствие от игрите, които играете, без да носите слушалки, така и за да слушате музика.

В следващите редове ще разгледаме достъпната аудио система и впечатленията, които придобихме от нея във времето, в което имахме възможност да я използваме.

За кого е предназначена Helium 600

Производителите ѝ лансират на пазара аудио системата като продукт за тези, които искат нещо повече от звука на своите лаптопи. Към тях разбира се можем да добавим и хората, които предпочитат да играят на настолни машини, а също така и потребителите, които не обичат много слушалки.

Въпрос на вкус е, но лично аз при по-продължителна игра предпочитам нищо да не стяга главата ми и да не ограничава движенията ми. Точно затова ползването на Helium 600 ми допадна много. Интересна подробност е, че Genesis предлагат и Helium 610BT – модификация на Helium 600, където нещата пък са още по-интересни защото можете да свързвате директно телефоните си или други устройства, посредством Bluetooth. Тук обаче звукът се свързва с добрия стар кабел. Никак не е лоша идея обаче, ако често слушате музика от телефона си да погледнете и алтернативния модел, защото той е съвсем малко по-скъп, а тази функция, особено ако я използвате, е много ценна.

Пакет

В сравнително големия кашон доста добре са подредени четирите части на системата, като разопаковането е малко трудно и е най-лесно да обърнете всичко, както направих аз. Дървените колони вътре са добре опаковани и подсигурени със стиропор, а самият кашон е много лесен за пренасяне и складиране на аудио системата, ако ви е необходимо да я носите някъде. Освен нея в кашона можете да намерите малко инструкции, които надали ще са ви необходими, тъй като работата с нея е много лесна.

Подготовка за работа

Въпреки многото неща, които излизат от кашончето с Helium 600, той доста бързо се привежда в състояние на работа. Нареждането и свързването на колоните става за няколко минути. Захранваният кабел е достатъчно дълъг, така че можете да разположените системата сравнително далеч от контакт, а същото може да се каже за кабелите на колоните, както и за този на „дистанционното“.

Външен вид

Едно от нещата, които са много симпатични при Genesis Helium 600 това несъмнено е начинът по който изглежда.

Колоните са изработени от „дървесина“, което допълнително качва нивото им. Е да, не става въпрос за цели парчета дървен материал, а по-скоро за обработен ПДЧ, но отново – звукът, който идва от дървените плоскости е съвсем различен от този, който обикновено чуваме от пластмасовите колони.

Сателитните говорители имат размери 8.5см х 11см х 12см и съдържат в себе си по един 3-инчов говорител, въпреки че за дизайна изглежда по друг начин – все едно са два. Въпросният говорител служи за възпроизвеждането както на “среди”, така и на “високите” т.е. използва се т.нар. “двулентов” говорител.

Самото качествено на изработка е на отлично ниво, което за тази цена е повече от похвално. Говорителите изглеждат доста премием, както заради черния цвят, така и заради материала от който са направени. Дизайнът е малко агресивен, геймърски, може би няма да допадне на някой, но поне на нас – пасна идеално.

Технически характеристики

Helium 600 е класически 2.1-аудио система. Заявените за нея мощности, както на събуфера, така и на говорителите обаче са впечатляващи. На разположение имаме 30W бас, како и две 15W колонки. Сериозна заявка, която с удоволствие изпитахме, не само при играта на игри, но и при филми и слушане на музика.

Басът има размери 25.5см х 25см х 26см). При него говорителят е 6,5-инчов, а добрата новина е, че на лице е магнитна изолация, за да не се получават каквито и да е интерференции с други околни обекти.

Както казахме и в началото на статията всичко се свързва с кабели, така че ще имате малко работа за да ги подредите и скриете добре. Като традиционна 2.1 система и тук имаме два доста дълги каела, с които можете да отдалечите максимално говорители от баса.

Най-доброто разположение за събуфера разбира се е долу на земята, за да усещате по-добре басовете от него, а за потребителите има и много удобна поставка – дистанционно, която можете да поставите непосредствено до лаптопа или клавиатурата си,

Контрол

На него можете да видите два жака за включване на микрофон или все пак ако имате нужда да сложите слушалки. От него можете да контролирате и нивото на звука директно като въртите горния край.

Върху самия събуфер има още възможност за контрол на звука, като директно можете да влияете и на нивото на баса. На него имате разположен и бутон на генерално изключване на цялата система, както и контрол на нивото на звука.

Употреба и тестове

Поиграхме си доста с  различни настройки на нивата на басове и можем да кажем, че наистина е въпрос на вкус. На максималните настройки нещата не са много приятни, но ако оставите баса на 2/3 то със сигурност се чува много приятен звук. Толкова приятен, че впечатлява това да е система за стотина лева.

Качеството е доста добро, създава се отлична сила на звука и пространствен ефект. При игрите – това е страхотно – същото важи и при слушането на музика. Като цяло системата звучи доста силно и чисто и ватовете обявени в спецификациите наистина се потвърждават. Не можем да очакваме чудеса но Helium 600 е наистина отлична система, която можете да ви донесе не малко удоволствие.

В крайна сметка

Водещото, към което трябва да подхождаме към такива системи са нуждите ни, това как се справят и разбира се на каква цена са. Поне в нашия случай имаме високи оценки и в трите компонента, така че няма как и крайното ни мнение за системата да е такова, че тя е повече от задоволителна.

В момента е едно от най-добрите решения на пазара за тези пари. Това, което се убедихме в ревюто си е, че качеството на изработка е на отлично ниво, силата и чистотата на звука са чудесни и на практика 2,1 системата ще се хареса на всеки, който иска да слуша музика открито и да я споделя, без да използва слушалки на компютъра си.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

ЕДЕНИЧНИ ОЦЕНКИ

Дизайн
Звук
Удобство при работа
Бас
Сателитни говорители
Дистанционно
Цена/качество
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини

В офиса ни по-рано тази година за тест се появи една много симпатична и достъпна аудио система, която би била добро решение за всеки геймър. Дело на компанията Genesis, за продукти на която вече неведнъж сме писали, Helium 600 представлява 2.1 звукова система, която...Genesis Helium 600 - геймърска 2.1 аудио система с мощност 60W