fbpx
27.4 C
София

Huawei FreeBuds Lipstick – чудесни TWS слушалки за всички дами

Най-четени

Колко са джаджите, създадени специално за дами? Ако се замислите не са никак много. Днес пазарът се доминира от устройства с неутрален дизайн, приложими както за мъже, така и за жени. Huawei обаче решава да зарадва дамите с пускането на новите слушалки FreeBuds Lipstick TWS с луксозен дизайн под формата на червено червило.

HUAWEI FreeBuds Lipstick са проектирани от група международни дизайнери от глобални луксозни, модни, автомобилни и дигитални индустрии в Изследователския център за естетика на Huawei в Париж. HUAWEI FreeBuds Lipstick въплъщават чувството за премиум преживяване във великолепния корпус от неръждаема стомана, а дизайнерските линии следват идеята за хармония и елегантност във всичко, което носим със себе си.

Дизайнът им веднага привлича вниманието –  пазарът никога не е виждал нещо подобно. Но има ли нещо повече в този нов луксозен външен вид? Ще се опитаме да отговорим на този въпрос в нашето ревю.

Дизайн и материали

Разбира се, дизайнът е един от основните акценти. При създаването на слушалките Huawei се е вдъхновил от червеното червило. И наистина изглеждат така, с изключение може би на размера и теглото: размерите на корпуса са 70,0 × 27,4 × 27,4 мм, а теглото със слушалките вътре е почти 93 г.

Теглото на устройството зависи преди всичко от материалите, от които е изработен корпусът – той е метален. Конекторът за зареждане (Type-C), многофункционалният бутон и индикаторът за зареждане са разположени в долната част.

Отстранете капака и ще видите ярки слушалки в наситено червен цвят, поставени върху златна „платформа“, която съчетава гланцови и матови текстури.  Дизайнът на самите слушалки е точно копие на FreeBuds 4, чието ревю можете да намерите тук. Различни са само цветовете. По идентичен начин те споделят всичко – от размера (41,40×16,80×18,55 мм) до теглото, което в случая на FreeBuds Lipstick е скромните 4,1 г.

И така, какво е първото впечатление от червилото FreeBuds Lipstick? Разбира се, просто е невъзможно да не отбележим опаковката – и идеята, и изпълнението са много приятни. Теглото на корпуса, първокласните материали и печелившата цветова комбинация не оставят никакво съмнение, че това е луксозно устройство.

Ергономия и удобство при употреба

Подобно на FreeBuds 4, слушалките FreeBuds Lipstick имат същата приятна ергономичност. За мен Lipstick са почти идеални – те са леки до степен да не се усещат, седят добре и не изпадат, когато завъртите главата си или смените позицията си. Прекарването на няколко часа с тях в гледане на филм или слушане на аудиокнига изобщо не е проблем – няма умора или дискомфорт.

Заслужава да се отбележи фактът, че благодарение на наситено червения корпус и сребърния кант на долната част слушалките привличат вниманието и изглеждат като пълноценен аксесоар, а не просто като обикновени слушалки.

Свързване със смартфон и управление

Както всички подобни модели на Huawei, FreeBuds Lipstick може да бъде свързани директно чрез Bluetooth или чрез собственото приложение AI Life. Първата опция вероятно не би трябвало да предизвиква въпроси, а ако използвате смартфон, базиран на EMUI или HarmonyOS 2, то свързването ще отнеме само няколко секунди.

Управлението на FreeBuds Lipstick е по абсолютно същия начин като това на FreeBuds 4. Двойно докосване за възпроизвеждане/пауза или за приемане или прекратяване на повикване. Не са забравени и сензорите за позиция в FreeBuds Lipstick, така че когато едната слушалка бъде извадена, възпроизвеждането автоматично се спира и се възобновява, когато слушалката се върне на мястото си. При продължително задържане можете да включвате и изключвате ANC и да отхвърляте повикване. С приплъзване по „крачето“ може да се регулира силата на звука.

Голям плюс е фактът, че тапичките не реагират на еднократно натискане. Благодарение на това можете лесно да ги регулирате, без да се страхувате, че ще активирате нещо. Между другото, приложението AI Life ви позволява да променяте действията за някои жестове. Например, двойно докосване за превключване към следващата и предишната песен вместо приемане и отхвърляне на повикване. Уместно за тези, които ще използват слушалките предимно за слушане, а не за разговори.

Контрол на звука и шума

Честно казано, бях почти сигурен, че след като FreeBuds Lipstick и FreeBuds 4 са еднакви в много отношения, звукът в тях също би трябвало да е идентичен. Но Lipstick, по мое мнение, звучи по-добре. FreeBuds Lipstick впечатляват веднага – те просто имат някакъв панорамен звук, детайлен, ясен и многостранен. Слушайки музика във FreeBuds Lipstick, песента може да бъде разглобена по звуци като пъзел; можете дори да определите „местоположението“ на всеки инструмент. И колкото по-сложен е „музикалният модел“, толкова по-интересно звучи той.

Тук по подразбиране получавате бумтящи баси, чисти „средни“ и сдържани „високи“, които се държат чудесно дори при високи стойности на звука. Въпреки че и двата модела използват 14,3 мм динамични говорители, пъпките с вид на червило звучат много по-сочно. Оттук и разликата в цената – не става въпрос само за външния вид.

Контролът на шума в FreeBuds Lipstick също е реализиран по-добре, отколкото в FreeBuds 4 – в последния ефективността на ANC беше по-слабо изразена. В случая с FreeBuds Lipstick ми се струва, че е изравнен по-широк диапазон от нискочестотни шумове, въпреки че няма конкретни данни за това. Разбира се, невъзможно е да се отреже целият шум поради самия формат, но ANC в Lipstick е доста способен.

Като hands-free

Слушалките се справят отлично с разговорите. Добра чуваемост и в двете посоки. Но ако сте на шумно място, събеседникът ви може да ви чуе малко по-тихо и сякаш по-далеч – това е „страничен ефект“ на ANC.

Между другото, FreeBuds Lipstick може да се използва за запис на глас. И то с честота на дискретизация 48 kHz. Тази опция е налична в AI Life за избрани смартфони Huawei (включително линията Mate 40 и P40) и е съвместима с приложения за запис на звук, запис на кратки видеоклипове и стрийминг на живо. За тези, които активно водят блогове в социалните мрежи и притежават смартфон Huawei от най-висок клас, функцията е доста интересна.

Връзка

Не мога да се оплача от качеството на връзката, както и от латентността. В това отношение всичко е стабилно. По време на тестовете забелязах прекъсване на сигнала само когато първо свързах слушалките с лаптоп (FreeBuds Lipstick поддържа връзка с две устройства), а след това превключих между източниците на звук. Но това беше само веднъж, след това при превключване между устройствата всичко беше наред.

Живот на батерията

Що се отнася до капацитета на батерията, всичко е абсолютно същото като в FreeBuds 4 – всяка слушалка има 30 mAh, в калъфа има още 410 mAh. В спецификациите е посочено, че слушалките ще издържат до 4 часа слушане без ANC и до 2,5 часа с включен контрол на шума (при средна сила на звука). Калъфът за зареждане от своя страна ще осигури до 22 часа живот на батерията без ANC или до 14 часа, ако използвате ANC.

В резултат на това един час слушане на музика при висока сила на звука (90-100%) с изключен ANC изразходва 35% от заряда и в този случай слушалките ще издържат малко по-малко от 3 часа. Следователно, ако силата на звука се намали наполовина, можете да разчитате изцяло на 4 часа. Наушниците могат да бъдат заредени в калъфа за около час, а калъфът ще се нуждае от същото количество за зареждане по кабел без наушниците вътре.

В крайна сметка

След като се запознах с FreeBuds Lipstick, стигнах до заключението, че новите TWS слушалки на Huawei не са само за добър външен вид. И не е просто преиздаване на FreeBuds 4 с нов дизайн, въпреки че е ясно, че слушалките са много сходни.

Цветовете и висококачествените материали са основната атракция. Но звукът е също толкова добър. Отличен, дори. Един от най-добрите в класа. Добавете към това солиден ANC, висококачествени микрофони за разговори, надеждна връзка и удобни сензорни бутони за управление. А ако си спомните как FreeBuds 4 абсолютно унищожи Apple AirPods във всяко едно отношение, ще разберете общата идея. Може би единственият недостатък е цената. Но луксът си е лукс – той е скъп, но си заслужава.

Цената

Със специалната промоция за 8 март слушалките се предлагат за 399 лв. Huawei FreeBuds Lipstick се предлагат в много представителна кутия, изработена от черен дебел картон, върху който има метални декоративни елементи, както и името на модела слушалки.

Освен това кутията е ароматизирана, за да се подчертае още повече усещането за лукс на устройството. Изненадващо, лек и фин флорален аромат може да се усети дори през опаковката. Разбира се, с течение на времето той ще избледнее напълно, но когато разопаковате чисто новия FreeBuds Lipstick, усещанията със сигурност ще бъдат още по-ярки. Оригинален ход, Huawei.

Пълни спецификации на Huawei FreeBuds Lipstick
 •     Тип: TWS
 •     Драйвери: динамични, 14,3 мм
 •     Версия на Bluetooth: 5.2
 •     Аудио кодеци: SBC, AAC
 •     ANC: 2.0
 •     Контроли: сензорни
 •     Капацитет на батерията: слушалки – 30 mAh всяка, калъф – 410 mAh
 •     Живот на батерията на слушалките: слушане на музика – до 4 часа без ANC, до 2,5 часа с включен ANC
 •     Време на работа за калъфа: до 22 часа без ANC или до 14 часа с ANC
 •     Зареждане: кабелно USB Type-C
 •     Време за зареждане: калъф – до 1 час (с кабел, без слушалки), слушалки – до 1 час
 •     Размери и тегло на слушалките: 41,4×16,8×18,55 мм, 4,1 г
 •     Размери и тегло на калъфа: 70,0×27,4×27,4 мм, 84,5 г
 •     Защита от вода: IPX4 (за слушалките)

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

ЕДЕНИЧНИ ОЦЕНКИ

Дизайн
Качество на изработка
Удобство при работа
Автономност
Свързаност
Умни функции
Звук
Шумопотискане
Микрофон
Цена/качество

Нови ревюта

Подобни новини

Колко са джаджите, създадени специално за дами? Ако се замислите не са никак много. Днес пазарът се доминира от устройства с неутрален дизайн, приложими както за мъже, така и за жени. Huawei обаче решава да зарадва дамите с пускането на новите слушалки FreeBuds Lipstick...Huawei FreeBuds Lipstick – чудесни TWS слушалки за всички дами