LG PuriCare – на война с мръсния въздух у дома

35
5551
Проведено наскоро проучване показа, че цели 78% от българите се притесняват от наличието на фини прахови частици в домовете си. Мръсният въздух, проблем който в България е наличен от край време, напоследък  се намести сред топ темите в новините и ежедневието ни. И въпреки, че в страната ни трудно може да се говори за сериозно замърсяване от химически заводи, проблемът с т. нар. ФПЧ става все по-сериозен, заради голямата концентрация на хора в градовете, най-вече в столицата. Като неспециалисти трудно можем да обсъждаме вредата от този вид замърсяване, но е факт, че в последно време все повече хора са в търсене на някакво решение. И ако навън сме почти безсилни, то у дома определено има какво да направим.

В последно време изключително популярни стават домашните пречистватели на въздух. Такива има много на пазара, конкуренцията се засилва, а като сайт, интересуващ се от всичко технологично, ние в Kaldata решихме да погледнем към едно от най-интересните решения на пазара – LG Puri Care.

За какво става въпрос

Пречиствателят, с който част от вас вече може би са запознати, заради живото ни излъчване от офиса на компанията преди време, вече може да бъде намерен в магазините. Той е премиум решение за всички, които искат най-доброто. Техническите му характеристики, дизайна и филтрите, с които той разполага, го правят наистина уникален, а след една седмица ползване дойде ред и на това да ви запознаем с него. И най-вече да отговорим на въпроса – наистина ли е това е най-доброто решение на пазара и какво всъщност представлява то.

Приличащият на андроид уред, който има почти ръст на възрастен човек дойде вкъщи, за да е верният ни помощник срещу въздуха, замърсяван от изгарянето на дърва, въглища, автомобили. Той обаче е много повече от това, както имахме възможност да разберем и както ще споделим с вас в следващите редове.

Външен вид

Първото нещо, което отличава този пречиствател на въздуха от всичко останало на пазара – това е неговият дизайн. Той е направен с участието на едни от най-добрите в този бранш, но освен красив и интересен всъщност е и много практично решение. Кръглата му форма позволява лесния монтаж и буквално възможността да го поставите навсякъде, така че той лесно да филтрира въздуха във вашия дом. Въпреки че  доста голям като площ, която „всмуква“ той не заема много място у дома. На пространство, буквално колкото заема един стол можете да сложите LG PuriCare AS95GDWV0, така че той да охване и пречиства на 360 градуса площ, което може да достигне до 91 кв. м. Не се притеснявайте обаче да сложите уреда и в ъгъла на помещението, което обитавате най-често.

Пречиствателят работи отлично на разстояние до 7.5. метра, а заради дизайна това отново прави нещата много по-различни, отколкото са при останалите пречистватели на пазара. Дизайнът има още едно предимство. Благодарение на своята височина и това, че е разделен на практика на две част, уредът разбърква отлично въздуха в помещението и осигурява чистота, както в най-ниските части, където си играят децата, така и нависоко при възрастните.

Шестстепенно филтриране

И така стигаме до следващото предимство. А то е сред най-важните. Това са филтрите, които правят така, че това да е единствения уред на пазара, който филтрира най-малките ФПЧ – до 0.3 микрометъра (PM 1.0).  Разделянето на филтърната система е такова, че първите две нива елиминират финия и ултрафиния прах, а третата степен се бори дори с такива неща като алергени. Останалите филтри се борят с миризми и дори вредни химикали или газ. Това означава, че въздухът във вашите помещения не само ще е чист, но и абсолютно свеж. Без миризми от домашни любимци, готвено, миризма от цигари, химикали за почистване и т.н.

Гениално устройство

Принципът на действие на LG PuriCare AS95GDWV0 е съвършено прост. Стените му служат за всмукване на въздуха. Така той влиза буквално от всички посоки, а в средата и в горната част има вентилатори, които изстрелват свежата субстанция надалеч, така че де факто да разбъркат максимално въздуха в дадено помещение.

Както всяко гениално нещо, което на пръв поглед е просто и тук нещата не приключват с този начин на действие. Благодарение на своите сензори, които се намират в горната част на LG PuriCare вие можете да следите нивата на определените PM прахови частици – 10.0, 2.5 и 1.0. Уредът интелигентно регулира своят работа и прави така, че въздухът в помещението да пределно чист, на нива под 10 микрограма на кубичен метър.

Контрол

Потребителят има възможност да управлява всички неща в пречиствателя през малко дистанционно. Но и директно от горния панел на модела. Там, както можете да видите на снимките, има няколко бутона, с които се регулират различните програми на работа, скоростта на вентилатора, режима за бързо пречистване, посоката на струята, както и настройка за настройване кога уредът да е изключен.

Всички тези функции са достъпни и от приложението Smart Thinq. С него можете да следите и историята на пречистването. Колко мръсно е било в помещението, а кои периоди е работил уреда и т.н. Можете да пуснете да речем пречиствателя малко преди да се приберете у дома. Или пък да го изключите дистанционно, ако сте забравили. PuriCare няма голямо енергопотребление, но е излишно да работи докато няма хора около него.

Големите предимства при теста

Въпреки че за сега нямам пречиствател на въздуха вкъщи, на няколко пъти съм изпробвал различни решения. Всяко има своя плюс. Включвайки в уравнението характеристиките и цената разбира се. С голям интерес подходих към PuriCare. Най-вече заради позиционирането му като премиум продукт на пазара, на практика без аналог. С лек скептицизъм разбира се към това дали е толкова добър и си заслужава парите, го ползвах в продължение на седмица и с любопитство открих следните неща.

PuriCare е много бърз

Благодарение на мощните вентилатори, голямата повърхнина, от която се изсмуква замърсения въздух и може би спецификата на филтрите, това е най-бързото устройство, което някога съм пробвал. От една страна са показателите. Дори да стартира на високи стойности на ФПЧ, само за няколко минути работа на пълна мощност, стойностите се свеждат до приемливи. Дори да предположим, че показателите не са най-точните, то твърдението, че уредът работи много бързо може да се подкрепи и от това, че след стара му промяна в микроклимата се усеща най-бързо. Буквално са необходими няколко минути

PuriCare е много тих

В сравнение с всички останали уреди на пазара – поне тези, които съм срещал до този момент – PuriCare е невероятно тих и работата му просто не се чува. Вентилаторите се въртят бързо, но звукът, който издават не надвишава 19-20 dB (звукът ако долепите ухо до перката е 50 dB).

PuriCare e за големи помещения, апартаменти, офиси

Повечето пречистватели, предлагани на пазара са предназначени за малки помещения. Единични стаи или за съвсем локално пречистване. Те трудно покриват 20-30 квадратни метра. Докато тук говорим за 90. Разликата е осезаема, ако поставите пречиствателя в средата на офиса си да речем. За по-начупен апартамент е достатъчно пък да оставите уреда на мястото, на което преминават най-много хора. Там въздухът се завихря най-много. А благодарение на разпръскването от уреда и 360 градусовата работа с един уред на практика може да покриете цял един апартамент.

PuriCare премахва миризми

Това е едно от нещата, които също ми хареса много и определено ми направи впечатление. И докато ФПЧ е малко трудно да усетим, то промяната в миризмата у дома е осезаема. Миризма на домашни любимци, готвено, цигари, дори дим, ако имате камина – изчезват за минутки.

С PuriCare бършете по-малко прах

Едно от най-големите доказателства за добрата работа на уреда бе и това, че при едноседмичното му използване прахта, която се натрупа бе минимална. В рамките на седмица обикновено се натрупва слой прах, който трябва да се забърше. В тази седмица обаче подобно нещо нямаше. Очевидно филтърът бе събрал повечето от вредната субстанция.

В крайна сметка

LG PuriCare e устройство, подходящо за всеки, който може да си го позволи. На цена колкото два топ смартфона, това наистина е модел, за който последно можем да кажем, че е евтин. Всичките му предимства обаче правят така, че тази стойност далеч не изглежда преувеличена. Той е идеален за всеки, който се грижи за здравето. Както своето, така и на близките си. Със сигурност няма да го използвате само зимата, но и лятото когато медиите не гърмят с информация за ФПЧ. Но прах и миризми продължава да има.

 

35
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
13 Коментари
22 Отговори на коментарите
17 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
the professor
the professor

те апартаментите ни толкова големи, че още един уред да заема място… по здравословно е да се мине на прахосмикачка с воден филтър, вместо торбичка или циклон и да се спре тютюнопушенето… отделен въпрос е за колко време ще се задръстят филтрите и ще трябва да се сменят…

Оскари
Оскари

Защо слагаш всики в общ знаменател?!?!?! В коя година живееш и от кое село дойде?????

Румен
Румен

Моя Апартамент е 120 квадрата… Не всички Апартаменти са малки…

115
115

Това нещо струва 2500лв О,О

Дони
Дони

…при това за един вентилатор ,филтър и контролерче с wi-fi за няколко долара… смях…!!!

Misho
Misho

Да бе да…, зa дa cи пpeчиcтиш въздyxa в ĸъщи, ce изpaзxoдвa eнepгия зa пpoизвoдcтвoтo нa ĸoятo ce гeнepиpa зaмъpcявaнe нa въздyxa и ĸaĸвo ce пoлyчaвa, дишaш в ĸъщи чиcт въздyx a тeзи oт вън ĸyчeтa ги яли. Зa нaпpaвaтa нa тoзи ypeд ca изпoлзвaни плaтмacи, изxвъpлянeтo нa изпoлзвaнитe филтpи генерират огромно замърсяване.
Ta нe paзбpax LG пpeчиcтвa или зaмъpcявa?
Да си затворят огромните заводи и въздуха че стане осезаемо по-чист!

Надблюдател
Надблюдател

Ако почнеш да носиш такава маска за многократна употреба и ползваш градски транспорт или колело ще се чудиш както е това кавявото по маската което неможе да се измие и мирише на моторно двигателно масло – защото е такова. Всички коли в България даже и някои нови горят/недогарят двигателно масло от картера и това е най големия убиец то е повече от отрова то е органичен разтворител и от него още никой не е се сетил да се пази. А иначе прахта я има от свят светува и китай преди да се отвори и пустинните градове си страдат от векове.

Румен
Румен

От Колите е – друг път !!! Горят Масло Жигулите и Ладите… Моя Джип е Модерен и Не Гори Масло.. Изобщо !!! Като го Сменя – до другата Смяна на маслото след 1 година не е изгорял и грам… На Чертата си е точно без да доливам… С 3 Катализатора е. От 2 – та Ауспуха – Излиза Прозрачен Въздух… Замърсяват въздуха ТЕЦ – овете и Циганскоте Маали …. А , не Колите !!!

Изидоро
Изидоро

Можете да добавите : Платена публикация.

А иначе това, с чистотата на въздуха е поредната търговска манипулация на пазара. Първо плашим хората с несъществуваща опасност, а после им предлагаме решение – за 2500 лв, разбира се.
Мнооого стар бизнес трик!
Никой не е умрял от тези мистериозни „фини прахови частици” , дето никой не измерва концентрацията им, ама се тръби здраво.
Внушението и манипулацията – основни похвати на съвременния бизнес. Моралът умря, всичко стана пари.

Румен
Румен

Ела в Перник да видиш дали Няма !!! По цял ден дишаме Прах и Смрад.. ТЕЦ – а Гори Боклук , вместо Въглища и Не се Трае…!! Точно Финни Прахови Частици има с Тонове – Всеки ден !!! Много ти разбира Главата.. Как да не се мери , бе .???

Шишо
Шишо

тролското мислене, пардон тези са върха на безмислието. ако не са апартаментите малки, то ще е цената. ако не е цната, то ще е замърсяването за прозводството на уреда илио енергията му за да работи. ама ако и за това уважаемия читател се замисли каква глупост е, то тогава видите ли ще е платена публикация.
цървулска работа. не е сериозно таквиз гуменяци да се образоват с статии като тази. ма верно, напишете една статия с плювни пръдни и псувни и вижте каква радост тролска ще настане (кат че ли не го гледаме всеки ден). друго не му требва на булгарише техничарище.

Явор
Явор

Мдам. И на мен ми направи впечатление какъв глупав хейт се е изсипал под статията. Никой не мерел концентрацията. Никой не бил умрял… Това си е чиста проба неграмотност.

Палуестиниец
Палуестиниец

В случая и статията е платена реклама, и апартаментите са малки, и цената е много висока.

А и предполагам, че ти във всяка стая на многостайния си апартамент имаш по 1 от този уред…

BAG
BAG

Моя апартамент е 180м2, не смятам, че е малък. И цената не е висока, ниски са заплатите които получаваме и за съжаление, продължаваме да си седим по домовете и само да плюем.

Румен
Румен

Кои Апартаменти са малки …? Твоя , ли ? Щото моя е 120 квадрата… Мотор да караш в него…

Надблюдател
Надблюдател

Точно навън има какво да се направи от много време и има и визуален ефект над останалите: Е може да потърсите и на други сайтове просто ви предлагам за да спът да питат постоянно хората които явно не са запознати. А защо постоянни ни се натрапват такива глупости като некаква кутия която пречиствала въздуха представи си- ами докато пречиства ще сме къде? навън на студа и мръсния въздух? Нали пак ще го вдишваме тоз въздух мръсен. А и защо никой не се сеща за думата „рекуператори“ те имат и екологичен икономичен ефект не само опресняват въздуха но и го филтрират… Виж още »

Палуестиниец
Палуестиниец

Само се всява паника с тези фини прахови частици.
Плаши се народа и после му се продават какви ли не джаджи.

Оскари
Оскари

Говнар, селяк, Бай Ганьо!!!!!!!! Постоянно умират хората заради гнусните ви скапани коли и гнусните ви скапани печки!!!!! Игонвте всички млади хора от България идиоти такива!!!!!!!!!

oooo
oooo

Ако нямаше коли и печки никой нямаше да умира или да бяга от България.

????‍♂️??‍??‍?‍?‍??️‍??????
????‍♂️??‍??‍?‍?‍??️‍??????

По-добре да бяга, отколкото да умира от селянията ви.

Румен
Румен

И Къде ще ,бяга’..? ТАМ СЕГА СТАНА ПО – ЗЛЕ ОТ ТУК..! . НАЛИ РАБОТЕХ ГОДИНИ НАРЕД В ПОЛОВИНАТА Е. С. ЩО СЪМ СИ В БЪЛГАРИЯ – СЕГА…???

Румен
Румен

Ти Чуваш ли се Изобщо , бе..? Ще седиме на Студено и ще Мааме Пеша по 10 колометра на ден. 😂 🤣 Смешник.

Румен
Румен

Трай бе , Боклук !!! Моя Джип е Еко – Двигател. С 3 Катализатора е ! И от 2 – та Ауспуха Излиза Прозрачен Въздух !!! ТЕЦ – овете Замърсяват и Циганските Гета – а не Колите !!! В Европа – Въздуха е по – Мърсен от Тук… Щял да Бяга… Нали бях Там…

evil resident
evil resident

Като цяло за София и особено през зимата има смисъл от подобен уред, заради следните факти: – „модерният градски човек“ прекарва повече от 90% от времето си в закрити помещения – концентрациите на прахови частици в София многократно превишават допустимите норми – праховите частици са предимно с произход от непълното изгаряне на неидентифицирани горива за отопление, които със сигурност не отговарят на никакви стандарти – в следствие от това непълно изгаряне се отделят, канцерогенни и токсични летливи вещества в опасно високи концентрации, които отчасти биват адсорбирани от праховите частици но и отделно присъстват в газовата фаза и не се ловят… Виж още »

vlado
vlado

Нищо ново – ние за където сме тръгнали корейците от там се връщат. За никого не е тайна, че в далечна Азия са маниаци на тема чист въздух. В 20 милионен Сеул ежечасно се следят праховите частици и при такива показатели, които имаме в София с последно време, децата не се пускат на у-ще и хората се предупреждават да излизат със специални маски. В Сеул три месеца в годината има жълт вятър и въздухът е нещо като в Орландовци (духат ветрове, които носят пясък от Китай). Но там хората са си изградили здравна култура, за разлика от Бай ти Ганя.… Виж още »

????‍♂️??‍??‍?‍?‍??️‍??????
????‍♂️??‍??‍?‍?‍??️‍??????

Ние живеем с 150 години назад във времето. Те за колене на прасета искаха да правят в “европейската” столица, ти за чистене на въздуха им говориш. Много сме зле като нация.

Румен
Румен

Говориш Пълни Глупости !!! Изобщо Не сме ,Назад’ !!! Ти знаеш ли сега какъв е Батлак в Европа..? Живях и в Брюксел и в половината Е. С. Брюксел е по – Назад от Нас с 150 години… Още са на Септични Ями – Момче… Нямат Канализация още.. И на Гредоред и нямат контейнери за смет по Улиците… В Европа – също Има Кланници… С тея Ислвмисти там е такава Мизерия навсялъде – че Тук в Бг. Е РАЙ !!!

Бургас-Нефтозавода
Бургас-Нефтозавода

Никакъв шанс.

????‍♂️??‍??‍?‍?‍??️‍??????
????‍♂️??‍??‍?‍?‍??️‍??????

Никакъв шанс за селянията. Изгонихте младите, живеете с 10 години по-малко от европейците, улиците ви са мръсни и гнусни. Нямате шанс. Ще оголите земята за да може някой да я облагороди. Вие не я заслужавате!

????‍♂️??‍??‍?‍?‍??️‍??????
????‍♂️??‍??‍?‍?‍??️‍??????

Знаем за теб, но младите хора в БГ имат шанс, ако се махнат от такива като вас.

Румен
Румен

И Като се ,махнат’ – Отиват да са РОБИ в Е.С. …. Няма – що.. Голяма ,Перспектива’. 🤣 😂 Нали бях там.. СТИГА ЛЪГАХТЕ ДЕЦАТА…