fbpx
24.4 C
София

Logitech G502 X Plus: най-популярната геймърска мишка се завръща по-добра от всякога

Най-четени

Logitech G502 X Plus поставя началото на нова ера за легендарната и все още популярна линия Logitech G502. Пускането на този нов член на семейството, представен на пазара заедно с новия кабелен Logitech G502 X и новия безжичен Logitech G502 X Lightspeed Wireless, беше дългоочаквано за мнозина почитатели на качествените технологии и особено геймърите.

Още в първите часове след като го видяхме, се оказа, че чакането си е заслужавало, благодарение на подобренията в оптичните превключватели, безжичната производителност и дизайна.

Мащабните промени, особено в култови класически модели като Logitech G502 и Logitech G502 Lightspeed Wireless, никога не се приемат истински добре от част от феновете и очакваме известна съпротива срещу решението на Logitech G да премахне функцията за персонализиране на теглото, залагайки на по-олекотен дизайн. В края на краищата това е едно от нещата, които направиха G502 сред най-добрите мишки за игри.

Въпреки това тук има купища отлични подобрения, включително чисто новите хибридни оптично-механични превключватели на Logitech G и безжичния протокол Lightspeed, който е по-бърз от предишното поколение и от повечето от най-добрите безжични геймърски мишки. Убедени сме, че те ще привлекат вниманието на геймърите към Logitech G502 X Plus точно толкова, колкото и старите модели.

Всички G502 X модели идват с изцяло новите хибридни опто-механични суичове LIGHTFORCE за невероятна скорост и надеждност, както и с прецизно задействане с ясна отзивчивост.

Външен вид

С Logitech G502 X Plus Logitech G несъмнено следва тенденцията за леки и бързи геймърски мишки. Въпреки че това не е най-леката безжична геймърска мишка, която сме виждали през 2022 г. –  тя е малко по-лека от предшественика си.

Теглото ѝ от 106 гр в съчетание с нейните PTFE крачета с ниско триене, които осигуряват безпроблемно плъзгане по повечето повърхности – но особено по най-добрите геймърски подложки за мишки – позволява на потребителите приятно гейминг изживяване с по-малко натоварване на геймърската ръка и рамо.

За съжаление на феновете на функцията за персонализиране на теглото на линията както вече отбелязахме, Logitech G я е премахнала, ограничавайки Logitech G502 X Plus до базовото тегло.

Все пак, що се отнася до ергономичността, Logitech G502 X Plus предлага добра поддръжка за геймърите. Удобна е за използване сама по себе си, дори и за по-малки ръце. Страничните панели са с фина текстура и леко гумирани, за да предложат по-добър и същевременно първокласен захват, потапянето на левия бутон е добре дошло, а опората за палеца е много стабилна.

Всичките 13 програмируеми бутона за управление, благодарение на новите хибридни оптично-механични превключватели на марката, изискват само лек натиск и са изключително приятни за използване.

Друго нещо, което заслужава да се спомене, е третият страничен бутон, разположен точно пред поставката за палеца. Това е бутон с „опашка“,  проектиран по този начин, за да могат хората с по-къс палец все пак да го натиснат, без да протягат палеца си.

Това, което е готино в него обаче, е, че той е магнитен и може да се обръща в зависимост от това дали искате да имате лесен достъп до него. По подразбиране това е бутон за смяна на DPI и работи чудесно, но ако искате да не ви пречи, но все още да го използвате, можете лесно да го обърнете, така че опашката му да сочи напред. Ако нямате полза от него, можете дори да го замените с капак, който не се клика.

Мишката има красиво осемзоново RGB осветление, което преминава през опората за длани – очевидно и добре дошло подобрение в сравнение с двузоновото осветление на Logitech G502 Lightspeed Wireless. То може да се персонализира чрез софтуера G Hub и се предлага с функция за активно разпознаване на игра, която приглушава осветлението под дясната страна на дланта ви, когато се използва, за да се пести енергия от батерията.

Ако обаче предпочитате версия без RGB, малко по-евтиният Logitech G502 X Lightspeed Wireless се предлага с всички функции на G502 X Plus без модерните светлини.

Тестване

По отношение на производителността наистина не можем да имаме никакви оплаквания. Крачетата от PTFE с ниско триене на Logitech G502 X Plus се плъзгат прекрасно, дори и върху най-непретенциозния пад.

Въпреки че не е най-леката, теглото ѝ също е чудесно. Тя има малко повече грамове и е малко по-тежка откъм гърба, но това не попречи на игрите ни. Ако сте свикнали с леки мишки, може би просто ще трябва да отделите известно време, за да се адаптирате.

Препоръчителната цена на мишката е 329,99 лв и е очаквана за този тип първокласна безжична геймърска мишка. Получавате много за нея по отношение на производителността, персонализациите и функциите, което ви дава повече стойност за вашите пари – включително възможност за безжично зареждане.

За съжаление, привилегията да можете да зареждате безжично идва допълнително, тъй като за целта ще трябва да инвестирате в системата Powerplay на Logitech G, а това ще ви струва допълнително 119 щ. долара.

Всичките 13 контроли са макропрограмируеми и с възможност за повторно използване, което би трябвало да зарадва феновете на макросите. Но, най-добрата част от тези бутони е, че те са невероятно отзивчиви и същевременно удовлетворяващи.

Тези хибридни оптично-механични превключватели осигуряват незабавната реакция на натискане, с която са известни оптичните превключватели, както и удовлетворяващата тактилна обратна връзка, която могат да осигурят само механичните превключватели.

Благодарение на сензора HERO 25K, единственото голямо нещо, което е наследил от своя предшественик, завъртането е плавно и точно, независимо дали играете по-бавна игра като Sable или бързо бойно заглавие като Kena: Bridge of Spirits.

Разбира се, този сензор е малко прекалено бърз за повечето хора, но това само означава, че той е също толкова чудесен за професионалисти, колкото и за непрофесионални геймъри, които ще оценят тези движения без усилие. А ако предпочитате да играете при по-високи DPI, ще се радвате да знаете, че теглото й от 106 г добавя малко тежест, за да ви помогне да контролирате мишката по-добре.

Макар сензорът да не е получил актуализация (не че има нужда от такава), Logitech G несъмнено е дала тласък на безжичната си свързаност Lightspeed. Logitech G502 X Plus не само използва безжичен протокол, който е с 68% по-бърз по отношение на скоростта на реакция в сравнение с предишното поколение, но и може да споделя един Lightspeed приемник с друго съвместимо Lightspeed периферно устройство.

Животът на батерията също е по-добър. Докато при Logitech G502 Lightspeed Wireless максималната продължителност на работа е 60 часа без RGB осветление (до 48 часа с включено RGB), Logitech G502 X Plus я изпреварва с до 120 часа без осветление. Тъй като обаче има повече RGB зони от своя предшественик, тя ви осигурява само до 37 часа с включено RGB.

Софтуерно управление

Ако използвате мишка на компанията не за първи път, вероятно вече сте запознати с възможностите на Logitech G Hub. Това е модерна версия на софтуер за игри, който беше разработен в началото на 2010 г. G Hub е изработен по интуитивен начин и има допълнителни функции, които не са свързани с настройката на мишката, има интеграция с OBS за стрийминг и интеграция с Discord.

След като щракнете върху устройството си в софтуера, можете да настроите осветлението, както можете в софтуера за игри на Logitech.  Основният екран ви позволява да видите всичките си устройства за игри Logitech, както и да преглеждате създадените от общността профили за осветление и игри.

От софтуера можете да нагласите и всички бутони, като тук можете да зададете всеки бутон на мишката към нативна команда Windows, натискане на клавиш, записан макрос и някои интегрирани действия в Discord и OBS.

Logitech G502 X Plus е идеална за вас ако

Искате мишка, която е създадена за скорост

Бърз сензор, нови хибридни превключватели и по-нов, по-бърз безжичен протокол, Logitech G502 X Plus е създадена за игри с бързо темпо, в които няма място за забавяне.

Нуждаете се от няколко персонализируеми контроли или бутона

С Logitech G502 X Plus получавате 13 персонализируеми бутона за управление и осемзоново персонализируемо RGB осветление.

Вие сте фен на линията G502

Обичате линията G502? Тази геймърска мишка я издига на следващото ниво благодарение на новите си модерни разцветки.

В крайна сметка

Въпреки, че Logitech G502 X Plus не е наследила персонализациите на теглото, с които е известен нейният предшественик и все пак е скъп продукт, това е може би едно от най-добрите решения в този клас на пазара.

Чисто нов хибриден превключвател, който е еднакво здрав, бърз и удовлетворяващ при натискане, по-бърз безжичен протокол Lightspeed и зашеметяващ редизайн – това са някои от нещата, които можете да очаквате в Logitech G502 X Plus.

Плюсове

+Висока скорост
+Качествена изработка
+Удобен и персонализиран
+Новият хибриден оптичен превключвател е приятен за използване

Минуси

-Отсъства персонализиране на теглото
-Висока цена
-Ббезжичното зареждане струва допълнително


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

ЕДЕНИЧНИ ОЦЕНКИ

Дизайн
Качество на изработка
Софтуер
Поведение при игра
Повеедение при работа
Контроли/сучове
Батерия
RGB
Цена/качество
15 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини

Logitech G502 X Plus поставя началото на нова ера за легендарната и все още популярна линия Logitech G502. Пускането на този нов член на семейството, представен на пазара заедно с новия кабелен Logitech G502 X и новия безжичен Logitech G502 X Lightspeed Wireless, беше...Logitech G502 X Plus: най-популярната геймърска мишка се завръща по-добра от всякога