fbpx
-3.2 C
София

Mercusys Halo S12 (2 pack) – една от най-достъпните Mesh системи на пазара

Най-четени

Mesh Wi-Fi системите през последните години станаха все по-популярни. Практичното решение, с което можете чувствително да подобрите покритието на безжичната си мрежа, в началото беше доста скъпо, но с времето на пазара се появяват все повече качествени продукти на съвсем достъпна цена.

Такъв е и случаят с Mesh Wi-Fi Mercusys Halo S12 (2 pack), който може да се намери на пазара на стойност под 100 лв. а същевременно върши прекрасна работа.

Системата от два рутера, която се предлага и във вариант с три, не се отличава от останалите Mesh рутери. Чрез разполагане на двете части в различни стаи на вашия апартамент или къща можете да подобрите нейното покритие и така да увеличените скоростите на трансфер, особено на местата, където сигналът е бил по-слаб преди.

Нещо повече – благодарение на Mesh структурата вие можете да добавяте още модули към мрежата си и да стигнете до цели 50. Те могат да се поставят на разстояние до десет метра (в зависимост от това колко препятствия има между тях). Така разположени устройствата ще покрият възможно най-голяма площ от жилището. Това решение е подходящо и за двуетажни къщи, като модулите могат да бъдат разположени по един на етаж. Точно в такава среда ще тестваме устройството.

Mercusys Halo S12 Whole Home Mesh Wi-Fi системата е доста достъпно решение, но за сметка на това поддръжка на AC1200 (до 867 Mbps в честотната лента от 5 GHz и до 300 Mbps в тази от 2.4 GHz).

 

Ето какви са нейните основни характеристики накратко:

Безжични стандарти: IEEE 802.11 a/b/g/n/ac
Честоти: 2.4 GHz, 5 GHz
Скорости на трансфер: 300 Mbps през 2.4 GHz, 867 Mbps през 5 GHz
Портове: 2 х 10/100 Mbps
Протоколи: IPv4, IPv6
Защита: WPA2-PSK + AES

Какво има в кутията

Червената кутийка на Mercusys (чете се като Меркусис)  идва с добре опаковани два модула, както вече казахме. Вътре можете да видите още два адаптера от 9v и 0.85 A, 1м RJ45 мрежов кабел, както и ръководство за употреба. Няма нищо излишно и можете да много бързо да извадите съдържанието на кутията и да го пуснете в употреба. Веднага прави симпатичния външен вид на двете кубчета.

Дизайн

С доста изчистения си външен вид и кубовидната форма Halo S12 поне за мен е доста привлекателен. Веднага на очи се набива бутонът Pair, допълнен от светодиод, който свети по различен начин в зависимост от състоянието, а в задната част са разположени 2 LAN и WAN порта, конектора за захранване и бутона за нулиране. Външният вид позволява да сложите рутерите на разнообразни места в дома си, независимо как е обзаведен, така че да паснат идеално. Halo S12 е доста по-красив от много други решения и поне мен ме печели именно с външния си вид, още преди да го пусна.

Инсталация

Друго, което се оказа доста приятно е самата инсталация, която става буквално за секунди. Достатъчно е да включите двата рутера и да се свържете с тяхната мрежа. След свързване към wifi мрежата на оборудването, влизате в уеб интерфейса, използвайки адреса . Следват съвсем нормалните стъпки с добавяне на пароли и бърза конфигурация на устройствата, която може да направи човек, дори по-незапознат с това и правещ го за първи път.

Малко по-интересно се добавя нов модул, а както казахме в една мрежа можете да включите до 50 такива, които да покрият цяла къща да речем. Той се включва, следвайки следните стъпки.

– включете новия модул,

– уверете се, че и двете устройства са близо едно до друго,

– в това състояние индикаторът за бутона за сдвояване ще мига в оранжево,

– натиснете бутона ” Pair ” на първото устройство, което е инсталирано първо,

– натиснете бутона ” Pair ” на новото устройство,

– изчакайте потвърждението в интерфейса на уеб администрацията и това е всичко.

След като бъде настроена, системата Halo S12 ще има на разположение единна мрежа (SID) за свързване към WIFI. И двете мрежи (с честоти 2,4 Ghz и 5 GHz) ще се държат като една, което улеснява достъпа / използването, но ако искате да използвате само една от честотите, няма да можете и ще трябва да разчитате на факта, че системата, предлагана от Halo S12, ще избере за вас най-добрата налична опция.

Функции

На лице на практика имаме всички функции, които притежава всеки съвременен рутер, с някои надграждания. Бързо можете да пуснете две WIFI мрежи – една, работеща при 2,4 GHz (300 Mbps) и една при 5 GHz (867Mbps) с функция „Клиентска изолация”, която позволява разделянето на свързаните устройства (устройства, свързани към wifi, не могат да комуникират между тях).

Освен това имате и “MU-MIMO”, функция, която позволява едновременно прехвърляне на данни към няколко устройства, “Smart connect” свързва всяко устройство към най-добрата wifiмрежа и “Beamforming” , която предоставя ефективното разпределение на директния сигнал към свързаните устройства.

Тестове

По време на изпробването на системата от нашата страна спокойно достигнехме до скоростите, които са предвидени при спецификации, които съвсем леко се редуцираха при разполагането на кубчетата до книги на библиотека, на нощно шкафче и т.н. Halo S12 може да достигне скорост до 300 Mbps в честотната лента от 2.4GHz и 867Mbps в тази от 5GHz мрежа, и само 100Mbps през LAN. Това означава, че устройствата, свързани към WIFI мрежата, ще могат да комуникират с по-висока скорост, но максималната скорост на интернет няма да надвишава 100 Mbps.

Според официалните данни рутерите могат да покрият до 260м, но ние успяхме да надскочим това число, използвайки ги в доста голяма къща. Резултатите като скорсоти обаче бяха най-добри именно в този диапазон. Много интересно е и автоматичното превключвайте от един модул Halo към друг, докато се движите у дома си, за да получите най-добрия сигнал и най-бързите връзки за всичките си устройства. Работи много добре.

В крайна сметка

Mercusys Whole Home Mesh, Halo S12 e решение, което ни изненада приятно. На изключително достъпна цена получава доста добро покритие и скорости, което иначе бихме организирали много по-сложно, особено в къщата, в която го изпробвахме. Тя е идеална и за по-голям апартамент, така че да имате интернет и в най-отдалечените кътчета – просто  трябва да разположите добре двата модула.

А ето и пълните характеристики на устройството;

Безжични стандарти
IEEE 802.11 a/b/g/n/ac
Честота
2.4 GHz, 5 GHz
Ниво на сигнала
300 Mbps в честотна лента от 2,4 GHz, 867 Mbps в честотна лента от 5 GHz
Чувствителност на приемане
• 11g 6M: -95dBm
• 11g 54M: -77dBm
• 11n 20M MCS7: -75dBm
• 11n 40M MCS7: -72dBm
Мощност на предаване
2.4 GHz: <20dBm(EIRP)
5 GHz: <23dBm(EIRP)
Безжична сигурност
WPA2-PSK + AES
Безжични функции
Активиране / Деактивиране на безжично радио, безжична статистика
Mesh protocol
802.11k/v
Software
WAN тип
Динамичен IP / Статичен IP / PPPoE / PPTP / L2TP
Управление
Контрол на достъпа
Местно управление
Дистанционно управление
DHCP
Сървър, Резервация на адреси, DHCP Списък с клиенти
Пренасочване на портове
Виртуален сървър, UPnP, DMZ, Port Triggering
Протоколи
IPv4, IPv6
Мрежа за гости
2,4 GHz мрежа за гости
5 GHz мрежа за гости
Hardware
Размери (ШxДxВ)
3,5 × 3,5 × 3,5 инча (88 × 88 × 88 мм)
Бутони
Бутон за сдвояване (Pair), Бутон за нулиране ( Reset )
Външно захранване
9V/0.85A
Ethernet Ports
2 порта 10/100 Mbps на Halo единица
(WAN / LAN автоматично определяне)
Others
Съдържание на пакета
• 2 × Halo S12 единици
• 1 × RJ45 Ethernet кабел
• 2 × Захранващи адаптери
• 1 × Ръководство за бърза инсталация
Заобикаляща среда
• Работна температура: 0 ° C ~ 40 ° C (32 ° F ~ 104 ° F)
• Температура на съхранение: -40 ° C ~ 70 ° C (-40 ° F ~ 158 ° F)
• Работна влажност: 10% ~ 90% без конденз
• Влажност при съхранение: 5% ~ 90% без конденз

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

ЕДЕНИЧНИ ОЦЕНКИ

Дизайн
Качество на изработка
Удобство при работа
Скорости
Свързаност
Цена/качество
Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини

Mesh Wi-Fi системите през последните години станаха все по-популярни. Практичното решение, с което можете чувствително да подобрите покритието на безжичната си мрежа, в началото беше доста скъпо, но с времето на пазара се появяват все повече качествени продукти на съвсем достъпна цена. Такъв е и...Mercusys Halo S12 (2 pack) – една от най-достъпните Mesh системи на пазара