NO.1 IP01 – защитен калъф за iPhone с вградена радиостанция и допълнителна батерия

0
1467
Няма здрав iPhone? Всъщност вече има!

iPhone на Apple е прекрасен продукт и не случайно е един от смартфоните, записващи постоянно рекордни продажби. Отношението на компанията от Купертино към детайлите с пословично. Операционната система е безупречна и бърза. Устройствата са красиви, функционални и не случайно смятани за „най-добри“.  Дори и да не обсъждаме дали това е вярно им нещо, с което всички би трябвало да се съгласят. iPhone смартфоните имат един сериозен дефект.

Нещо което се е случвало поне веднъж на всеки притежател на няколко такива устройства. Те много лесно се чупят. Крехките им корпуси, стъклените гърбове – това са все елементи от дизайна, които изглеждат красиво, но водят до проблеми в един или друг момент. И ако в градското ежедневие все пак можем да си позволим да съхраняваме телефона си във вътрешен джоб, то докато сме активни това е много трудно.

Нещата стават още по-сложни, ако използвате своя iPhone докато сте сред природата, катерите се, скачате. Също така и докато спортувате. Ако сте на лов да речем, или ако сте любители на някой екстремен спорт – притежанието на iPhone не върви с това ръка за ръка, освен ако не сменяте твърде често устройството си.

Решението

Такова все пак има. В магазините за аксесоари и най-вече в интернет има множество калъфчета, протектори и всевъзможни хитроумни идеи, които могат да ви помогнат да предпазите телефона си. Едно обаче ни направи специално впечатление и затова бързаме да го споделим с вас. – Казва се NO.1 IP01.

Какво представлява

Това един от най-добрите решения в областта на предпазването на iPhone. Зад него стои компания, която и не много известна на българския пазар стои зад редица аксесоари, именно подобряващи издръжливостта на продуктите на Apple.

Какво можем да намерим в комплекта

Тестовите бройки дойдоха в картонени кутии, в които намерихме всичко необходимо. Освен самия панел имате два USB кабела, с които можете да го зареждате, както и да зареждате устройството, поставено в него. Наред с това има инструкции, малка и голяма антената, за които ще стане дума по-късно в статията и малка презрамка, с която можете да носите устройството, респективно и телефона си, ако нямате джобове.

Дизайн

Веднага след като взехме един от панелите в ръце установихме, че той е с приятна гумирана повърхност. Теглото му не е високо, въпреки че знаехме предварително разбира се, че това не е само панел, а всъщност нещо много повече. На очи се набива колко внимателно е направена вътрешната част на защитния панел – тя с не що като кадифе, което максимално добре пази нежните Apple устройства. В различните модификации има различни отвори за камерите, която заедно с екрана остава единствената по-незащитена част. Това всъщност не е съвсем вярно, защото над устройството се подава гумен ръб, който при обикновено изпускане би спасил стъклото на екрана или камерата със сигурност.

След като поставите iPhone в панела, независимо кой е той – размерите и теглото му разбира се, се увеличават значително, но той все още остава доста удобно за ползване устройство, побиращо се в ръката. Чувството за сигурност обаче се повишава значително.

Компанията производител доста се е постарала в това да повтори контролите на iPhone и на панела имате гумени покрития на бутоните за звука, които доста добре пасват и могат да се управляват.

Панелът има и няколко бутона, които управляват именно него, нямат нищо общо с телефона и на практика не е проблем да използвате NO.1 IP01 дори без да имате iPhone

Става въпрос за Push To talk бутона, който можем да видим на всяка радиостанция, бутонът за включване на задния панел. Наред с тях има говорител, малък екран, на който можете да следите честотите и каналите, които ползвате. Непосредствено под екрана им четири контролни бутона. С тях можете да се движите из менюто да влизате и разглеждате наличните функции. Те на практика не са много, но са напълно достатъчни, за да настроите своята радиостанция. Идентични са с някои от тези, заложени в популярните радио станции.

Калъфът и по-скоро неговата задна част е много интересна. Ние пробвахме жълтата разцветка, но на сайта на производителите има и други. Дизайнът е доста индустриален, има приятен релеф, който е чудесен и за докосване. Държи се стабилно в ръката, но и изглежда доста добре когато не го държите. В средата има един кръг, който можете да видите от снимките. Той, освен да краси защитния панел, всъщност става и за поставяне на магнит, с който да държите телефона си на колана, стена, или друга стойка. Също доста практично решение.

Много интересна е и долната страна на устройството. Там можете да видите USB 3.0 порта, както и отворите за самия смартфон. Лесно можете да ги свързвате, както и да закачате и друг телефон за конфигурацията, но за това малко по-късно в статията ни.

Но ето какво се пак представлява NO.1 IP01

 

Предпазен калъф

Намерихме го, докато търсихме здрав протектор за нашия телефон. NO.1 IP01 е основно това, изпълнява го по отличен начин. Той е здрав, без да е много тежък, Придава на iPhone много сериозен вид, напълно променящ дизайна. Самият калъф е доста добре облицован и от вътре, така че вашето устройство да няма никакви забележки, след като го извадите от него. От външната страна нещата са съвсем други

Walkie – Talkie

Тук идва първата приятна изненада на този калъф. Освен да прави телефона много здрав, той го обогатява и с функция за разговори с друго подобно устройство. Електрониката заема малко място и нашият тест показа, че по никакъв начин не влия на работата на смартфона, което всъщност е много важно.

Панелът поддържа работа в честоти от 400 до 470MHz, като прекрасна възможност е ръчната настройка. Така ако около вас има други радио любители, винаги можете да преминете на друга честота. Функцията позволява да държите връзка и с повече от един човек, което също е много удобно. Можете да разговаряте в група, използвайки UHF честотите, използвайки включително някои от предварително зададените 16 канала. Във връзка с тази функция непременно трябва да кажем, че можете да ползвате панела по три начин – без от него да стърчи антена, както и с една от двете, включени в комплекта. По-късат дава възможност за разговори до 3 КМ, а по-дългата, която също можете да видите на снимките е подходяща за разговори на до 5 КМ по права линия.

 

Допълнителна батерия

Сигурно вече сте се запитали с какво се захранва въпросното Walkie – Talkie и дали не изчерпва от и без това не много голямата батерия на Apple смартфона. И отговорът тук е доста добър – защитния панел им не само вградена антена и електроника за разговори, но и вградена батерия. При това тя е с капацитет от цели 3500 мАч. И тук идва най-доброто. Защото тя е достатъчна за много Walkie – Talkie разговори, но също така може да зарежда и вашия iPhone докато той е в панела.

Тук за съжаление по обясними причини нямаме безжично зареждане, а се използва малък кабел, но пък това дава поредната прекрасна функция на устройството, което ви представяме. С него без проблем можете да зареждате и друг смартфон. Или пък друга подобна радиостанция. Всичко е решено по много елементарен и елегантен начин – панелът просто има стандартен USB вход. Това лесно позволява използването на устройството във всевъзможни ситуации.

А за какво всъщност е подходящ този панел

Със сигурност това е отлично решение, ако водите активен начин на живот, смартфона винаги е с вас, но винаги сте търсили здраво устройство. Опитът ми показва, че повечето потребители, търсещи подобни устройства, дори фенове на Apple избягват марката заради крехките смартфони.

Здрав iPhone – това вече не е нещо невъзможно. Спокойно можете да го носите със себе си, ако сте турист, или пък зимата докато карате ски. Мястото му с този панел на спортната площадка и сред природата. И въпреки че имате смартфон Walkie – Talkie функцията е нещо много удобно. Нея можете да я ползвате спокойно докато нямате покритие в някоя планина.  За сметка на това телефонът може да продължи да работи, за да гледате своя GPS да речем. При това без да се притеснявате, защото можете да го зареждате от батерията на самия панел. Удобно е да ползвате това устройство и докато телефонът ви е закачен за скъп роуминг план. Има и още варианти. При всички положение панелът е отлично решение на много проблеми, а имайки се предвид цената му – спокойно можете да се сдобиете с него, дори и да не го използвате всеки ден.

 

Атрактивна цена

Едно от най-приятните неща тук е цената. Тя започва от $69 за едно устройство. Което е отлична новина, предвид на това колко неща получавате за нея.

 

Поддържани модели

Производителите твърдят, че имат подходящи панели за много смартфони. В това число влизат iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X.

В крайна сметка NO.1 IP01 ни изненада приятно. Не малко хора са на мнение, че подобни 3 в 1 решения не са удачни, но тук се убедихме тъкмо в обратното. Детайлите са направени перфектно, работата на смартфона не се нарушава по никакъв начин, а той се предпазва на много високо ниво. Същевременно функцията за радиостанция е много полезна. Да не говорим пък за 3500 мАч батерията, която може да зарежда както вашия така и други телефони. Дори и да не използвате всички три функции едновременно – на практика имате едно чудесно устройство, което освен всичко друго е с много приятен индустриален дизайн и по никакъв начин не може да подрони красивия дизайн на iPhone.

 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари