fbpx
21.3 C
София

Xiaomi Buds 3T Pro – чудесен звук и добро потискане на страничния шум

Най-четени

Наскоро, заедно с едни от най-новите си смартфони, Xiaomi показа и няколко нови интересни аудио устройства. Едно от най-интересните за нас, слушалките Buds 3T Pro са от няколко седмица в редакцията ни и ги ползваме активно. Наред с новите смартфони и часовници на пазара се появява и чисто новия чифт флагмански слушалки, които преглеждаме днес. Този чифт се отличава с до 40 dB шумопотискане, пространствен звук, многоточкова свързаност, LDHC и нов драйвер, за да предложи първокласно изживяване при слушане.

Xiaomi Buds 3T Pro се прицелват директно в своя конкурент AirPods Pro, а дали успяват да го надминат – предстои да видим в този текст.

Основни характеристики

Xiaomi Buds 3T Pro са истински безжични слушалки (TWS), които имат за цел да осигурят първокласно изживяване при слушане. От самия им дизайн става ясно, че те директно адресират своя конкурент AirPods Pro, но наборът от функции и цената от 199 долара ги поставят в пряка конкуренция с други тежки играчи в индустрията като Samsung Galaxy Buds Pro, Jabra Elite 7 Pro, Libratone Air+ 2 и Sennheiser Momentum True Wireless 2.

Това не бива да ни изненадва, като се има предвид, че Xiaomi е марка номер две в света за истински безжични слушалки, така че е добре подготвена да се бори с най-силните играчи в тази област. Подобно на други слушалки, идващи от производители на смартфони, ще откриете не малко функции, достъпни само със смартфон на Xiaomi, които директно правят моделът задъжителен, ако вече имате такъв смартфон или мислите да си взимат. При всички положения обаче,  Buds 3T Pro заслужават вниманието ви, дори да имате друг модел смартфон или някакъв плеър, с който ще ги използвате.

„Тапичките“ следват формулата на AirPods с дизайн, базиран на стеблото, и краища, които почиват в конхата, вместо да се закрепят в ушния канал. Те са малко по-големи от AirPods, но все пак са доста удобни. Честно казано са толкова удобни, че няма да имате никакви проблеми дори да заспите с тях, както веднъж два пъти се случи при мен. Самият факт, че не изпаднаха почти цялата нощ говори доста добре веднъж колко добре се застопоряват в ухотo ,а така и колко малко се усещат, дори ако легнете върху тях. Дори да ги носите 5-6 часа, tezi 4,9 грамови слушалки не се усеща никаква болка или неудобство, което е много важно да се отбележи за този тип устройства.

Същевременно новите слушалки предлагат широка гама от функции: адаптивни режими на активно шумопотискане и прозрачност, пространствен звук, разпознаване дали ги носите, Bluetooth 5.2, звук с висока резолюция и добро качество на разговорите. Няма да жертвате нищо от характеристиките, за да преминете към този комплект, а всъщност, когато става въпрос за ANC възможностите, може дори да спечелите.

Активното потискане на шума в слушалките може да се персонализира на четири нива: леко, балансирано, дълбоко и адаптивно. Интензивността им се повишава, но след като веднъж я зададете, слушалките ще запомнят предпочитанията ви. Лекият и балансираният режим са много сходни (балансираният премахва някои допълнителни честоти). Дълбокият е голям скок напред и премахва много повече околен шум. Адаптивният режим използва външните микрофони, за да следи шума в околната среда, и ще регулира режима ANC в зависимост от нивото на шума, който чува.

Режимът за прозрачност също има големи предимства. Подобно на повечето режими от този тип, той обръща микрофоните и пропуска външния свят. Звукът е естествен и реалистичен и ако не бяха слушалките в ушите ви, можеше изобщо да не разберете, че слушате микрофон. Най-много може да се настройва, за да се фокусира върху гласовете, като се повишат средните тонове. Дори при нормалния режим има малко ефект на свръхчовешки слух, което винаги е много интересен ефект, особено ако искате да увеличите нещо, което не чувате добре.

Във вътрешността на наушниците аудио изживяването се задвижва от един динамичен драйвер от диамантоподобен въглерод (DLC). Той е подкрепен от намотка CCAW и двойна магнитна структура, с които Xiaomi обещава да се подобрят яснотата и детайлността на слушането. DLC драйверите са често срещани в сферата на ентусиастите поради допълнителната твърдост, която придават на мембраната на драйвера. Това наистина повишава нейната скорост и разделителна способност, което води до по-добри баси и подобрени детайли, така че е добре да я видим включена тук.

Животът на батерията е чудесен – приблизително 6 часа с едно зареждане. С включения калъф за зареждане (който е малък и лесно се прибира в джоба) този период се увеличава до 24 часа, така че получавате четири зареждания, преди да се наложи да включите захранването. Животът на батерията е характерен за този клас слушалки.

Управлението на слушалките се извършва чрез вградени сензори в стеблата на всяка от тях. Те поддържат единично, двойно и тройно докосване, както и команди за задържане. Всяка от тях може да се програмира. По подразбиране Xiaomi настройва двете слушалки с идентични функции (управление на песни/разговори и режими на звука), но чрез настройване на опциите в Bluetooth приложението на Xiaomi можете да добавите функционалност за регулиране на силата на звука и за извикване на виртуалния ви асистент от телефона.

В това приложение можете също така да активирате пространствения звук. Пространственото аудио добавя дълбочина към звуковата сцена (средата за слушане) и проследява движението на главата. Когато стартирате песен, слушалките определят посоката на движение на главата ви. Когато се обърнете наляво или надясно, звукът ще се завърти в двете посоки, за да съответства.

Като цяло това е богат на функции пакет, който звучи добре и предлага чудесна ANC производителност, но за да се възползвате максимално от тях, ще ви е необходим телефон на Xiaomi. След изваждане от кутията слушалките са настроени на адаптивен ANC, така че можете да изпитате всеки режим.

Производителност

Използвам Buds 3T Pro десетина дни като основни слушалки и впечатленията му са чудесни. Качеството на звука е много добро. Той предлага въздействащи баси и ниските честоти не надделяват над средните и високите. Всъщност бих казал, че това всъщност са доста ярко звучащи слушалки. Има много детайли в средните честоти и яснота на вокалите, което е особено приятно за подкасти и аудиокниги. Противно на това, което очаквах, те са приятни за слушане в метъл, хип-хоп, ембиънт и дори акустична музика. С течение на времето използвах и еквалайзера, за да настроя малко по-слаби средни честоти за музиката и да омекотя водещия ръб на вокалите.

Самият ANC е много, много добър. Въз основа на това, което сме виждали при предишните модели на Xiaomi, екипът е направил някои големи стъпки. На най-високата си настройка 3T Pros драстично намалява всякакъв вид нисък шум, почти до пълна нечуваемост. Това, което най-много ме впечатли, беше колко добре работи върху шума със средна честота, като клавиатури и гласове. Макар че никои истински безжични слушалки не премахват напълно всички тези звуци, 3T Pro се справиха повече от чудесно.

Качеството на разговорите също беше отлично. Извърших редица тестови записи и разговори и винаги можех да се чувам ясно. Тапичките също така се справят добре с изолирането на гласа ви от околната среда, така че можете да говорите, докато сте на разходка или спирате в магазина, без да се притеснявате.

В крайна сметка

Xiaomi Buds 3T Pro са много добри слушалки. Бях впечатлен от качеството на звука им и страхотната ефективност на ANC. На цена от 250 лв това е абсолютно достойна покупка. Моделът е много удобен за използване, предоставя високо качество и ще ви върши чудесна работа дълги години в ежедневието ви.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

ЕДЕНИЧНИ ОЦЕНКИ

Дизайн
Качество на изработка
Удобство при работа
Звук
Свързаност
Шомозаглушаване
Автономност
Софтуер
Цена/качество
Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Logitech MX Anywhere 3S – тих и функционален мъник

Преди няколко дни Logitech представи официално своята нова мишка MX Anywhere 3S. Ако следите Kaldata редовно, то със сигурност знаете, че периферията на този...

Подобни новини

Наскоро, заедно с едни от най-новите си смартфони, Xiaomi показа и няколко нови интересни аудио устройства. Едно от най-интересните за нас, слушалките Buds 3T Pro са от няколко седмица в редакцията ни и ги ползваме активно. Наред с новите смартфони и часовници на пазара...Xiaomi Buds 3T Pro – чудесен звук и добро потискане на страничния шум