УСУ Мини 9.3

0
670

УСУ е операционна система за вашия компютър. Операционната система е набор от базови програми и инструменти, от които компютърът Ви има нужда, за да работи. За разлика от някои други популярни операционни системи (като Windows и Mac OS), УСУ може да се изтегли, използва, променя и споделя напълно свободно.

УСУ (преди известна с името Учи Свободен с Убунту) е българска GNU/Linux дистрибуция, базирана една от най-популярните Linux дистрибуции – Ubuntu.

УСУ използва Linux kernel (ядрото на една операционна система), но повечето от основните ОС инструменти са създадени от GNU проекта, което е причина да носят името GNU/Linux.

УСУ е създадена с цел да бъде полезна в образователната сфера и да е готова за ежедневна употреба от обикновения потребител.

УСУ идва в три варианта, между които можете да изберете този, най-пълно отговарящ на нуждите ви:

УСУ Мини е сърцевината на УСУ и включва най-важните компоненти, които правят средата пълноценна. Тази версия на УСУ е идеален баланс между предлагани възможности и лекота на използване. Подходяща е домашна или бизнес употреба.

УСУ Десктоп е най-пълното издание. То съдържа чувствително увеличен набор от разнообразни програми. В това издание има силен акцент върху възможността да бъде пълноценно помощно средство в сферата на образованието. Ето защо то включва няколко десетки качествени образователни приложения, обхващащи голяма част от изучаваните дисциплини. Предлаганият образователен софтуер е подходящ за изключително широк кръг – от 2 годишни деца, през ученици и студенти, до преподаватели. УСУ Десктоп е логичен избор за всеки любознателен човек.

УСУ Нетбук е специализирано издание на УСУ, създадено специално за използване върху мини преносимите компютри, познати като нетбук. В себе си то съдържа оптимизирана и допълнително олекотена версия на УСУ Мини, допълнена с необходим софтуер, полезен за този тип компютри. Изданието дава усещане за пълноценна и завършена система, работи добре дори и на най-слабите модели нетбук компютри.

УСУ се разработва от Светослав Стефанов и Красимир Стефанов. Лиценз: Безплатен (Open Source).

Екрани: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Официална страница | Абонамент | Подобни програми
Изтегли: УСУ Мини 9.3 x86 (883 MB)
Изтегли: УСУ Мини 9.3 x64 (1 GB)

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за