EaseUS Data Recovery Wizard Pro: най-добрата програма за възстановяване на данни

0
2384

Една наистина добра програма за възстановяване на данни може да ви спести ценно време, ако ненадейно изгубите данните си поради собствена небрежност или някаква друга причина. В подобна ситуация EaseUS Data Recovery Wizard Pro буквално може да ви спаси. Програмата може да върне сметнатите за изгубени данни, записани на най-различни носители на информация.

Има много начини да изгубите ценна информация от вашите дискове. Това може да е например лошият навик всеки път да използвате клавишната комбинация SHIFT + Delete, която заобикаля кошчето при изтриването на файловете и по този начин често се губи ценна информация. Можете да изгубите данни и след хакване на операционната система или ако случайно сте форматирали външния диск. Независимо каква е причината, изгубените ценни данни няма да се върнат сами и трябва да положите известни усилия, за да ги възкресите. В тези случаи на помощ идва специализираният софтуер за възстановяване на данни.

Съществува огромен брой свободен и безплатен софтуер за възстановяване на данни. Тези програми в редица случаи са полезни, но имат своите ограничения. Така например, при тях обикновено не се поддържат голям брой от различните външни дискове, фалш-стикове и т,.н. Безплатните програми си имат свой лимит, отвъд който не са ефективни. Често се налага да се прибегне до използването на платен софтуер, особено когато става дума за сериозен обем от данни, които се налага да бъдат възстановени, желателно бързо и надеждно.

За ОС Windows се предлага много добрата програма EaseUS Data Recovery Wizard Professional. Производителят предлага и безплатната версия на този софтуер EaseUS Data Recovery Wizard Free, която има ограничение за възстановяване на максимум 2 GB данни. Тук ще се опитаме да изброим плюсовете и минусите на EaseUS Data Recovery Wizard Pro, и по този начин да улесним всички на които се малага използването на подобен софтуер.

Външен вид и основни възможности на EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Инсталацията е бърза, а след нея стартираме помощника за възстановяване на данни. По отношение на външния вид няма нищо особено, но и човек не очаква нещо фантастично от една програма за възстановяване на данни. Няма анимации, няма лого.

Съветникът за възстановяване демонстрира едно сериозно отношение, съвсем подходящо за един бизнес софтуер. Всичко, което ще видите е няколко категории, от които да изберете типа изгубени файлове, и след това да натиснете бутона Next. В лентата с инструменти има опции, като например изпращане на отзив, осъществяване на връзка с екипа за поддръжката на клиенти, достъп до онлайн помощта и т.н.

Програмата EaseUS Data Recovery Wizard е преведена на няколко езика, което не е изненадващо, понеже продуктът се използва в най-различни държави и райони. EaseUS е известно име на пазара за софтуер за възстановяване на данни и поддръжката на много езици е наложителна.

Възстановяване на данните

Основният програмен екран напомня да изберете типа на файловете, които ще бъдат възстановявани. Може да се отбележи възстановяването на всичко, ако не можете да си припомните какъв точно тип файлове са били изгубени.

Ако знаете, какво точно искате да възстановите, можете да маркирате опцията за изображения, аудио, клипове, документи и архивни файлове. Възможно е възстановяването на данни от имейл клиенти, като например Outlook. Изберете Next за да продължите нататък, а в следващия програмен прозорец трябва да изберете от кой точно диск или външно устройство искате да възстановите данните.

След бързо сканиране ще се покажат файловете, подходящи за възстановяване според типа, избран при предишната стъпка. Тук също има възможност за избор, кое точно да бъде възстановено. Остава да кликнете върху Recovery и да посочите, къде искате да се запишат възстановените файлове.

Хубавото е, че EaseUS Data Recovery Wizard показва оригиналната йерархия на папките, даваща възможност за съвсем лесно придвижване до папката, където са се намирали вашите файлове. Но ако не помните местоположението на изгубените файлове, появата на десетки папки може да се окаже изморителна. Но в този случай можете да стесните търсенето чрез филтъра за сканиране според типа на файла.

Възможно е да съхраните сесията за възстановяване, ако се налага да върнете голям обем данни и искате това да стане на няколко етапа. Има и опция за визуализиране съдържанието на файла, с която можете да видите, какво е записано в този файл. Но тя е ефективна само при файловете с текст и изображения.

Има и режим на дълбоко сканиране, който е ефективен, ако не можете да си намерите файла след бързото сканиране. Но това отнема време и може да продължи с часове, в зависимост от обема на вашите дискове или устройства. Това е така, понеже се сканират всеки сектор и пътечка на дисковете. По време на този процес, откритите при дълбокото сканиране изтрити файлове в реално време се добавят в един общ списък.

Ефективността на EaseUS Data Recovery Wizard Pro бе тествана с обикновен флаш стик, от който нарочно са изтрити всички файлове. Програмата върна всичките. Софтуерът дори върна данните след форматиране на стика. Йерархията на папките изглежда малко странно, но всички данни се виждат и подлежат на възстановяване.

Основни възможности на EaseUS Data Recovery Wizard Pro:

  • Поддръжка на най-различни файлови формати
  • Възстановяване на изтрити имейли
  • Лесен потребителски интерфейс, подходящ и за съвсем начинаещи
  • Поддръжка на най-различни устройства: флаш памети, хард дискове, SSD, карти памет, музикални плеъри и още много други
  • Визуализация на сканираните файлове
  • Съхранение на сесията за продължаване на възстановяването след известно време
  • Възстановяване на файловете от недостъпен или форматиран дял

Основни недостатъци на EaseUS Data Recovery Wizard Pro:

  • Не могат да бъдат сканирани единични отделни папки и се налага сканирането на целия носител
  • Опцията за предварителен преглед има ограничение до 100 MB размер на файла
  • Режимът на дълбоко сканиране може да се използва само след приключването на бързото сканиране

EaseUS Data Recovery Wizard Pro е великолепна програма за възстановяване на данни. Поддържат се няколко различни типа запомнящи устройства, а режимът за дълбоко сканиране е ефективен дори и носителят да е бил форматиран или недостъпен. Ако програмата не отговори на очакванията ви и не може да възстанови изгубените файлове, може да заявите връщане на платената сума.

Официален сайт: https://www.easeus.com.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари