MKVToolnix 30.0.1

0
1717

MKVtoolnix е комплект от инструменти за създаване и промяна на MKV файлове. Приложението е comand-line базирано, но Windows версията има графичен интерфейс, наречен MKVmerge GUI.

Има невероятен списък от поддържани входни формати. Въпреки че това приложение е повече за напреднали потребители, всеки може да го използва за да извърши основните задачи. Например, когато добавите видео файл, MKVtoolnix ще ви върне колко части съдържа файла. Например за XVID клип ви връща  XVID видео част и AC3 аудио част. Когато сте готови да преобразувате файлове в MKV, просто натиснете бутона Start muxing, в долния край на страницата.

Тази безплатна програма има опции за субтитри, видео, аудио и настройки, специфични за формата. Накратко, MKVtoolnix може да предложи много функционалност, но относно видео файлове наистина може да оцените нейните възможности.

MKVToolnix е пакет с инструменти за работа с контейнер формата Matroska (MKA и MKV) и по-точно събиране на отделни потоци (видео, аудио, субтитри и др.) в съответния формат и разцепване на даден MKA/MKV файл на съставните му потоци. Програмата предлага пълно възползване от възможностите на Matroska формата: вграждане на повече от един потоци за видео, аудио и субтитри, вграждане на шрифтове и други файлове, разцепване, създаване на т.нар chapter-и и др. Лиценз: Безплатен GPL.

Промени в MKVToolnix 30.0.1:

* build system: fixed building on non-UTF-8 locales. Fixes #2474.
* MKVToolNix GUI: multiplexer: implemented a workaround for drag & drop not
working on macOS with Qt 5.12 due to a bug in Qt 5.12. Fixes #2472.
* MKVToolNix GUI: chapter editor: when opening a Matroska/WebM file that
doesn’t contain chapters and later saving chapters back to them, the editor
was truncating the file down to a couple of KB in size. This was a
regression introduced with the implementation of #2439 in v30.0.0 Fixes
#2476.

Официална страница
Изтегли: MKVToolnix 30.0.1 за Windows 32-bit (15.7 MB)
Изтегли: MKVToolnix 30.0.1 за Windows 64-bit (16.7 MB)

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за