RJ TextEd 14.51 Final

0
1514

RJ TextEd е web-инструмент и Unicode текстов редактор, който включва проверка за синтактични грешки. Той съдържа и следните инструменти: HTML редактор, CSS редактор, редактиране на ASCII и бинарни файлове, позволява преминаването от Unicode-формат в текстов и обратното. Съдържа също и FTP клиент. RJ TextEd прилага оцветяване на синтаксиса за всякакви файлове.

RJ TextEd използва специални свои системни файлове, които съдържат синтактични дефиниции, посредством които инструмента разпознава ключовите думи, таговете, командите и др. символи, думи и изрази, които бихте искали да виждате оцветени в желани разцветки за по-удобно редактиране. С други думи, RJ TextEd е един от малкото редактори, който позволява сами да си нагласяте кое и как да се оцветява.

RJ TextEd разполага със система за автоматично довършване на изписваното; при съхраняване, документите могат да бъдат криптирани (twofish) или пък публикувани като форматиран HTML уеб файл с пъстро обагрен синтаксис; поддържа всякакви видове файлове (ANSI, ASCII (DOS), UTF-8, Unicode…), като има дори опция за конвертиране измежду различните кодировки. Продуктът е способен да отваря множество документи едновременно в раздробения си на табове интерфейс; следи правописа и то при няколко различни езици (функцията работи дори при Unicode документи); има си вграден FTP клиент за директно редактиране на файлове, качени на FTP сървъри; неограничени undo/redo; 10 вида bookmarks; интелигентен word wrap, който се опитва така да подреди текста, че да е максимално четим.

Освен функционална, RJ TextEd се оказва и една доста суетна програма, която поддържа скинове (авторите предлагат и специално приложение с което сами можете да си майсторите „кожи“) и има преводни файлове на различни езици, към които лесно може да се добави и български.

RJ TextEd е подходящ също и за програмисти, офис служители и уеб разработчици. Лиценз: Безплатен (Freeware).

Промени в RJ TextEd 14.51 Final:

Misc

  • Updated a few visual components.
  • Changed toolbar images in print preview.

Fixed

  • Error message that may occur using the 32-bit version of the program.
  • Call stack issue with bug reports on the 32-bit version.
  • An issue with manually changing highlighter.
  • Some High DPI issues in print preview window.
  • Fixed a few help hints in options (translations are still missing).

Официална страница
Изтегли: RJ TextEd 14.51 Final (142 MB)
Изтегли: RJ TextEd Portable 14.51 Final (142 MB)

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари