Surfshark: качествена VPN услуга, която можете 30 дни да използвате безплатно

5
633
Surfshark

VPN услугите непрекъснато се конкурират и се стараят да предложат на потребителите уникални функции при ниски цени. Именно такава е и услугата Surfshark.

Surfshark е кросплатформена VPN услуга без ограничение в броя на устройствата и с разграничаване на достъпа между приложенията.

Приложението е достъпно за macOS, Windows, Linux, смарт телевизорите, iOS, Android, Xbox, Playstation и като разширение за Chrome и Firefox, но може да се въведе и като DNS адрес. Да подчертаем, че Surfshark може да се стартира на неограничен брой устройства.

Нека да разгледаме основните възможности на приложението

CleanWeb

Функцията CleanWeb (чист интернет) скрива рекламата и защитава от вируси и фишингови атаки. Базата данни на услугата непрекъснато се допълва с нови фишингови и заразени сайтове. VPN услугата защитава от тези уеб ресурси

Whitelister

Whitelister е функция, която дава възможност за изключване на VPN трафика за избрани приложения и сайтове, като по този начин те използват стандартния оригинален трафик.

При стартирането на Whitelister се създават два типа връзки. Едната е защитена от VPN услугата, а другата е обикновената интернет връзка. По този начин, по избор на потребителя, трафикът на някои приложения може да преминава през VPN, а останалите да използват обикновената интернет връзка.

Това е удобно, когато планирате да използвате услугата за достъп до блокирани уеб ресурси, а за ежедневната работа VPN не е необходима.

Забележка: разграничаването на трафика работи само с операционните системи Windows и Android.

Никакво събиране на информация

Surfshark съхранява минимум потребителски данни: електронната поща, паролата в защитен вид и данните за извършеното плащане.

Събира се и чисто техническа информация: анонимни данни за качеството на връзката, колко често се използва услугата, съобщенията за крашване на системата и за неосъществените връзки. Тази информация по никакъв начин не е свързана с вашия акаунт.

Връзките със сървъра са защитени чрез AES-256-GCM криптирането. Осен това, съединяването се извършва чрез протокола OpenVPN или IKEv2 в зависимост от операционната система на устройството.

И още, всички връзки са защитени от изтичане на IP, WebRTC и DNS данни при прекъсване на сесията. При прекъсване на връзката със сървърите на Surfshark целият трафик автоматично се прекъсва. Функцията Kill Switch е налична във всички приложения и се включва от настройките.

Предлага се и режимът за маскиране Camouflage Mode. При този режим трафикът се преобразува в обикновената стандартна интернет активност и никой не може да разбере, че се използва VPN.

Офисът на Surfshark се намира в Британските Вирджински острови. Тяхната юрисдикция е такава, че те не подлежат на санкции за тази дейност.

Multihop

Това е двойна VPN връзка, която дава допълнителна защита при работа в Глобалната мрежа. При активирането на този режим се използват два различни VPN сървъра, разположени в различни държави.

Цени

Цената на Surfshark започва от $1,99 на месец. Разработчиците често предлагат промоции и специални кампании с намаление на цените.

След заплащането на услугата Surfshark получавате всички функции без ограничение. Няма допълнително заплащане за Kill Switch или Multihop.

Да пробвате и тествате Surfshark можете от фирмения сайт на компанията. https://surfshark.com/vpn-free-trial

 


Платено съобщение
0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари