Wine 4.0 RC2 / 3.0.4 Stable

9
5201

Wine е чудото, позволяващо ви да стартирате Windows приложения под Linux. Програмата ще Ви предостави Windows интерфейс за Linux базирани системи.

С Wine можете да пуснете любимите си Windows програми в Linux работна среда като самата програмата е абсолютно независима от Windows, понеже е изградена на базата на код, различен от този на Microsoft, но същевременно може да използва и неговите динамични библиотеки. Едно чудесно средство за свързване на тези две операционни системи.

Wine e програма, благодарение на която можете да стартирате на GNU/Linux операционни системи, много от приложенията написани за Windows ОС.

Wine не е емулатор, както много потребители мислят, а алтернативна реализация на API Windows 3.x и Win32. Wine е рекурсивен акроним и означава „Wine Is Not an Emulator“.

Wine ви дава възможност да се възползвате от всички силни страни на GNU/Linux – стабилност, сигурност, гъвкавост, отдалечено администриране и т.н., докато използвате Windows програмите, които ви трябват.

Промени в Wine 3.0.4 Stable:

Added a lot of icons in Shell32
Various bug fixes

Промени в Wine 4.0 RC2:

Bug fixes only, we are in code freeze.

Официална страница
Изтегли: Wine 3.0.4 Stable (21.5 MB)

Изтегли: Wine 4.0 RC2 (18.5 MB)

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
5 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
AxOxХР истоAIMPТролapple 3 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Kine
Kine

По хубаво късно
отколкото за паpи.

Oracle
Oracle

Че за какво им е на Линукс потребителите да могат да пускат някакви програми за Вин?
Нали за всичко си имало достойни заместители?
Явно не е баш така … да не казвам изобщо не е така…

БатСлави
БатСлави

Игрите са единствената причина да имам Wine. За всичко друго да, има прекрасни и стойностни алтернативи.

П.С. Това е лично мнение, породено от личен опит.

apple 3
apple 3

Нещастнико, напиши какъв хардуер имаш!

Трол
Трол

Когато някой с недоразумението Линукс подкара Red Dead Redemption 2 или последния Assassian greed , ще му подаря стария си iPhone !

AxOx
AxOx

Хей Трол – колко игри са под МАК ?! Щото и Мак като Линукс не е много добре с игрите. Гугъл не случайно беше осъден от ЕС защото ограничава производителите на компютри . същото е и с Майкрософт. Майкрофт дава за по 20долара ОС на производител, а иначе цената в магазина е по 100+ долара.. питал ли си изобщо защо?! За да не почнат да ползват Линукс. Ако но производител на компютри му искат 100 долара за ОС то повярвай ми НИКОЙ няма да ползва Уиндоус компютър, а всички ще отидат на Линукс. Просто е трудно да се бориш с… Виж още »

AxOx
AxOx

грешка …. изтривам това съобщение

AIMP
AIMP

Въпрос на време е, не се кахъри. Щом вървят на FreeBSD дериват (aka ps4) със стар x86 AMD processor и Radeon видеокарта, колко му е да ги подкарат под Линукс с два пъти по-добър хардуер? Ако поддържат и Mantle/Vulkan, то не ти ги пускат от други съображения, а не защото Линукс е недоразумение 😉.

ХР исто
ХР исто

Red Dead Redemption 2 – игра за конзоли и Assassian GGGGreed