Много хора са на мнение, че CD и DVD дисковете безвъзвратно са останали в миналото. Но милиони потребители от целия свят продължават масово да ги използват, въпреки многобройните призиви на феновете на съвременните технологии, за отказ от използването на оптичните дискове. Но хората правят колекции от DVD със записани любими филми и сериали, създават специални DVD дискове за плеърите на домашните high-end аудиосистеми или отново преглеждат записите на сватбите, рождените дни и други подобни събития, запазени единствено на DVD. Но ако искате да запишете видео на DVD, най-добрата помощна програма за тази цел е Wondershare DVD Creator.


Запис на DVD без усложнения

Мнозина са се сблъсквали с неприятната ситуация, когато след записа на DVD диска и поставянето му в DVD плеъра, на екрана на телевизора нищо не се вижда. Това се получава при използването на неправилен формат при записа на диска.

Wondershare DVD Creator тотално решава този проблем. Програмата поддържа над 150 формата, включително BDMV Folder и DVDMedia, с които аналогичните приложения непрекъснато имат проблеми. Сред другите формати можем да се спрем на DVD/DVD folder/Blu-ray DVD folder/ISO/Blu-ray disc. И още конвертиране от типа MP4 към DVD, MKV към DVD, AVI към DVD и още много други.

Важно е да кажем, че програмата е съвместима с всички популярни типове оптични дискове: DVD-9 и DVD-5; DVD-R/RW, DVD+R/RW, DVD+R DL, DVD-R DL, DVD-RAM; BD-R, BD-RE, BD-25, BD-50, BD-100.

Да отбележим, че Wondershare DVD Creator може да записва произволни ISO и DVD дискове директно в компютъра, за техния последващ много бърз запис на оптичен диск.


Програмата на Wondershare посреща потребителя с един основен програмен прозорец, в който са представени най-често използваните функции: създаване на DVD видео диск, създаване на Blu-ray (BDMV) диск. както и записа на DVD само с един клик. Последната опция е истинска находка! Тя дава възможност за максимално бързия запис на DVD диск. Всичко, което трябва да се направи, е да се преместят необходимите видеофайлове или изображения в програмния прозорец на приложението и да се кликне върху иконката Burn.

Не е необходимо да се правят каквито и да било настройки, да се избира скоростта на запис и типа на поставения диск. Wondershare DVD Creator автоматично определя оптималните настройки и по този начин икономисва много време. Преди започване на „изпичането“ на диска, има възможност за подреждане на видеата по определен параметър. Това е особено полезно при записа на сериали върху DVD.

DVD дискове за колекции

Помощникът за създаването на пълноценни DVD дискове с менюта е ключовата функция на Wondershare DVD Creator. Точно така, с помощта на тази програма е възможно създаването на професионални DVD дискове, каквито можем да намерим в специализираните магазини. В тези дискове възпроизвеждането не започва автоматично, а потребителят може да избере от менюто какво да гледа.

Помощникът предлага четири етапа за изграждането на професионален DVD диск. На първия етап потребителят трябва да прехвърли в програмния прозорец на програмата всички видеофайлове и изображения, които ще се записват в диска. Както вече споменахме, програмата поддържа drag-and-drop и не се губи време за наместване на филмите и изображенията в различните точки на менюто.

Вторият етап е най-интересен. Тук потребителят изгражда и оформя менюто на DVD диска. Wondershare DVD Creator предлага десетки готови шаблони на менюта, които моментално влизат в действие. Предлагат се шаблони на менюта с най-различна тематика – от създаване на DVD за сватба, до запис на диск с филми на ужасите.

При използването на шаблон, програмата самостоятелно изгражда структурата на менюто, който може да бъде променяна много гъвкаво. Във всяка страница от менюто може да бъде променено разположението на всички компоненти, да се променят надписите и дори да се преместят бутоните за навигация в менюто и за избора на видеото. Структурата се създава с оглед на добавените на първия етап филми и не се налага ръчното добавяне на точки и страници в менюто.

Разбира се, не се налага подобно добавяне, докато все пак не поискате да добавите нещо. Wondershare DVD Creator дава възможност за създаване на менюта не само с използването на стандартни шаблони. При желание потребителят може да добави произволен фон, като вземе изображението от своя компютър. Възможна е цялостната промяна на структурата според вижданията на потребителя – да се добавят нови текстови полета, да се вмъкне фонова музика. Това е особено удобно за потребителите, създаващи собствена колекция от DVD дискове. Всъщност това е един мощен, и в същото време удобен редактор за менюта на DVD дискове.

На третия етап се предлага предварителен преглед на създаденото DVD меню. Това е особено полезна опция. Благодарение на нея може да се прегледа, дали менюто се е получило удачно или се налага нещо да се дооправи. По този начин се изключва сляпото записване на диска, когато става късно за подобни корекции.

И на последния, четвърти етап остава само да се натисне бутона Burn за записа на оптичния диск. Скоростта на запис изненадва много приятно – изцяло запълнен със съдържание двуслоен DVD-R DL диск се записва само за 32 минути.

Обработване на видео

Във Wondershare DVD Creator е вграден неголям, но функционален редактор а видео. Без да излизат от програмата потребителите могат да намалят, изрежат и завъртят клипа, както и да добавят различни ефекти. Последната възможност изпъква на фона на останалите, които като цяло са базови за всеки видео редактор.

Програмата предлага голям брой качествени ефекти. Те могат да бъдат прилагани както към цялото видео, така и към отделна негова част, избрана от потребителя. Предлаганите ефекти са особено удачни за клиповете, заснети с помощта на смартфон.

И още, програмата предлага функционалност за създаване на слайдшоу и неговото моментално записване на оптичния диск.

Запис на съдържанието на DVD или Blu-ray в компютъра

Навярно за мнозина основаната функция на Wondershare DVD Creator ще стане опцията с копирането на DVD и Blu-ray дисковете в постоянната памет на компютъра (рипване). Много хора имат колекции от десетки и дори стотици DVD дискове, на които са записани важни събития. Но поради липсата на DVD плеър, те не могат да ги гледат. Едно много добро решение е тяхното прехвърляне в паметта на компютърната система.

С помощта на Wondershare DVD Creator, информацията от всички дискове на колекцията могат максимално бързо и качествено да бъдат прехвърлени в компютъра. Програмата прехвърля видеото от което и да било DVD като обикновено видео, и предлага няколко формата за неговия запис. Остава те да бъдат записани например на флаш стик и да бъдат гледани по по-съвременен начин.

Дата дискове

Още една великолепна функция на Wondershare DVD Creator, даваща възможност за създаване на Data Disk. На един и същи диск могат да бъдат записани изображения и снимки, музика и видео. И тук записът е много бърз, а при създаването на дата дискове няма загуба на качество.

Оценка

Като единствен минус на Wondershare DVD Creator може да се посочи избора на отделните подточки на софтуерните инструменти. Ако например сте стартирали функцията за бърз запис на дискове, а след това сте размислили и искате да започнете да оформяте DVD менюта, ще трябва да спрете програмата и да я стартирате наново. Не е предвиден бутон за връщане към началния списък със софтуерни инструменти. Но това е дребен проблем.

В останалото, Wondershare DVD Creator силно впечатлява – огромният набор от функции, поддръжката на всички популярни и не особено популярни формати, гигантската колекция от менюта за DVD дисковете и удивително бързата скорост на запис на оптичните дискове. Wondershare DVD Creator ще е от голяма помощ на всеки, който продължава да използва DVD дискове. Още повече, ако създава собствена DVD колекция.

 


Компанията Wondershare предлага намаление с до 50% на своите продукти по време на Черния петък, 23-ти ноември. И още, по време на Black Friday компанията Wondershare ще предложи редица безплатни подаръци.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за