Zero Install 2.24.10

1
2485

Zero Install е пакетен мениджър, позволяващ публикуването и поддържането на нов софтуер да става директно от потребителските сайтове, без да е необходимо използването на външни хранилища или облачни услуги.

Zero Install позволява стартирането на програми от създадените пакети и има версии за Linux, FreeBSD, Solaris, Mac OS X и Windows. Кодът на Zero Install е написан на Python и програмата се разпространява с LGPL лиценз.

Целта на Zero Install не е да замени инсталационните програми и файловите хранилища, а да ги допълни.

Програмата не използва свой формат на пакетите, а манипулира обикновените tar.gz или zip архиви, съчетани с мета данни с XML формат. Zero Install поддържа инсталирането на няколко версии на една из съща програма, позволява съвместното използване на едни и същи библиотеки, а подозрителните приложения могат да се стартират в chroot среда. Лиценз: Безплатен (Open Source).

Промени в Zero Install 2.24.10

Официална страница
Изтегли: Zero Install 2.24.10 (4.21 MB)
Изтегли: Zero Install 2.24.10 Portable (1.55 MB)


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари