Абонат осъди AT&T заради ниска скорост на мобилния си интернет

1
21

Абонатът на AT&T Мат Спакарели осъди американския мобилен оператор на обезщетение в размер на 850 щатски долара заради ниска скорост на мобилния си интернет. Компанията, която предлага т.нар. неограничени тарифни планове, в действителност намалява скоростта на трансфер на данни при достигане на определено количество трафик. След това за абоната практически остават достъпни само гласовата връзка и възможността да използва SMS-услугите на оператора.

Достъпът до интернет също се запазва, но скоростта за пренос на данните е много ниска. В допълнение, в някои случаи услугата може да бъде и изцяло недостъпна.

Тарифният план, който Мат Спакарели използва, не се предлага от AT&T от 2010 година. Освен това операторът предупреди, че в някои случаи може да намалява скоростта на достъпа до интернет. Както отбелязва ресурсът SFGate, през последните месеци се е случило именно това.

По думите на американеца, скоростта на интернет в неограничения му тарифен план намалява, след като той използва от 1,5 до 2 GB трафик. Подобно положение на нещата престанало да устройва безработния шофьор на камион и той подал съдебен иск срещу AT&T, като поискал да му бъдат изплатени 10 000 долара компенсация. Съдът постановил, че операторът действително е нарушил договора за предоставяне на услугата, но намалил сумата на обезщетението до $ 850.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари