Австрийският A1 е един от първите мобилни оператори, приемащ криптовалута

6
843

Водещият австрийски мобилен оператор A1 Telekom представи нова тарифа, според която от края на месец август тази година клиентите на А1 Австрия ще могат да плащат сметките и покупките си с криптовалута.

„Това засега е тест, но ако бъде удачно, ще разширим нашата оферта“ – каза Йохен Шютценауер (Jochen Schützenauer), говорител на A1 Telekom Austria Group.

Засега услугата ще се предлага само в няколко магазина на А1. Освен биткойни, австрийският мобилен оператор ще приема и Litecoin и Dash. Операторът е сключил партньорски споразумения със Salamantex, Ingenico и Concardis – компании от сферата на електронните разплащания.

В Австрия безконтактното разплащане със смартфони и друга мобилна електроника е вече много популярно, но използването на криптовалута засега не е много разпространено. Австрийската компания предлага своите услуги и комбинирани пакети на 5,3 милиона души, като жителите на страната са около 8,8 милиона. С новият си подход и нова тарифа A1 Telekom Austria Group се представя като пионер при разплащането с криптовалута в Европа.

През последните една-две години все повече магазини и ресторанти, както и редица уеб сайтове за онлайн търговия започнаха да приемат и използват криптовалута, която заобикаля традиционните финансови и парични институции. А наскоро Нова Зеландия представи своите нови данъчни правила, според които компаниите могат да плащат на своите служители с криптовалута.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Kuzmanovv
Kuzmanovv

Виж ти, виж ти … къде го чукаш, къде се пука 😀.

Наздраве дружина с Никифорова кратуна
Наздраве дружина с Никифорова кратуна

Жалките мутренски подобия вършещи измама след измама изнудващи и подписващи договори и тарифни планове без дори хората да знаят това и изхраняващи се само с престъпление в остъклените си къщурки пълни с основно образовани неграмотници сега подменили името си и взимат криптовалути. Пременил се Ментел-филанкишия погледнал се пак МентелА1 Филанкишия Чудно и неграмотно операторче, кой би си дал криптопортфейла с валутите на мутро дебилитте в Ментел A1.Хората излезли в чужбина вижат цените на телефони и разговори интернет данни за жълти стотинки които тъпунгерите в А1 им предлагат на цени за килограм злато.Ако беше Гърция да са изгонени с шутове.

Божке...
Божке...

Извенете, г-н Грамотен, никой не Ви кара да ползвате А1. Когато не Ви харесва, избирате си друг оператор. Когато и техните оферти не Ви харесват – не ползвате мобилни услуги. Не е ли елементарно?

даli
даli

нещо се обърках, нали криптовалутите бяха измама и щяха да загинат?

115
115

Това е тест. Предлага се само в няколко магазина, за да се провери дали има интерес.

Изидорус Б.
Изидорус Б.

Oгън дa гo гopи aвcтpийcĸият A1 зa вcичĸи злини, ĸoитo пpичинявa нa xopaтa!

Taзи чepнa ĸoмпaния зacлyжaвa дa зaгyби вcичĸитe cи ĸлиeнти зapaди лoшoтo oтнoшeниe нa пepcoнaлa , измaмитe c тapифни плaнoвe и нaдпиcвaнeтo нa cмeтĸитe.
Taзи aлчнa ĸoмпaния нe paбoти в интepec нa xopaтa, a изпoлзyвa вcяĸaĸви мpъcни xитpини и тpиĸoвe, зa дa тe нaĸapa дa плaтиш пoвeчe. Oтвpaт!

Дa ce paзпaднaт и дa фaлиpaт дaнo тeзи измaмници!

Вижте повече: https://www.kaldata.com/%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d1%84%d0%be%d0%bd%d0%b8/%d0%b0%d0%b2%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b8%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%8f%d1%82-a1-%d0%b5-%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%bd-%d0%be%d1%82-%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bc%d0%be%d0%b1%d0%b8%d0%bb%d0%bd-316685.html