Ако е истинско, чат приложението на Amazon ще бъде съвсем логично

1
396

В края на миналата седмица се появи слуха, че Amazon работи по собствено мобилно приложение за съобщения, което ще предлага многобройни функции. Наречено Amazon Anytime, то изглежда позволява гласови и видео обаждания, криптиран чат, споделяне на мултимедия и игри и междуплатформена поддръжка.

В интернет бяха тиражирани дори шотове от анкета, която компанията изглежда използва, за да прецени кои функции са най-важни за потребителите. Засега Amazon Anytime официално не е потвърдено, но появата на това приложение изглежда повече от логична.

Ако има компания, която може да конкурира Facebook и Google в областта на съобщенията и комуникациите, това е Amazon. Търговският гигант разполага с парите, техническите умения и изградената аудитория за подобно начинание. Интеграцията на Amazon Anytime и Echo например дава възможности за още по-голяма функционалност при общуването с домашния помощник.

За сравнение, популярното в Китай приложение WeChat позволява на потребителите всичко от викане на такси до плащане на битови сметки. Amazon лесно може да въведе подобна функционалност в рамките на приложението и дори да го развива по начина, по който прави това с т.нар. Skills за Alexa.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "Ако е истинско, чат приложението на Amazon ще бъде съвсем логично"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
wpDiscuz