1x е най-евтиният Android смартфон на Alcatel, но това няма да остане твърде дълго. Alcatel стартира още един достъпен Android Go телефон, който вероятно ще бъде дори по-евтин от този 1x.
Новият Alcatel 1 губи буквата „x“, но пък става най-евтиният Android Go смартфон, стартиран от китайската компания. Телефонът наскоро се появи в Русия, но все още ни остава да научим повече подробности за неговата наличност и цена.

Обаче вече знаем, че Alcatel 1 работи с Android Go и ползва скромен 5-инчов дисплей с резолюция 480 x 960 пиксела и съотношение 18: 9. Тъй като е толкова евтин, смартфонът включва само 5-мегапикселова задна камера и вторичен селфи сензор с 2 мегапиксела.

Както се очакваше, чипът вътре е направен от MediaTek и ползва четири ядра, които работят на 1.3GHz. MediaTek MT6739 се допълва от 1 GB RAM и 8 GB разширяемо място за съхранение. Като още опции, Alcatel 1 предлага поддръжка на LTE функционалност с двойна SIM карта.

Очакваме Alcatel да обяви колко ще струва най-новия смартфон за Android Go, но със сигурност цената ще бъде супер ниска. Ако наистина смятате да го закупите, когато се продава във вашата страна, може да искате да знаете, че ще бъде налице в златно, синьо, и черно.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за