Актуалните смартфони от серията Lumia може да останат без ъпгрейд към Apollo

0
22

В момента на пазара има няколко смартфона от серията Lumia на финландския мобилен гигант Nokia. Сред тях са моделите 900, 800 и 710. Според информационния портал The Verge, тези телефони ще останат без софтуерно обновление към бъдещата версия на операционната система Windows Phone. Като източник на информацията се посочват хора, близки до Microsoft.

Следващата версия на платформата Windows Phone е наречена с кодовото име Apollo и трябва да излезе по-късно през годината. Единствената официална позиция на Microsoft, която подсказва каква ще е съдбата на устройствата от линията Lumia гласи, че всички програми, които са в магазина за приложения днес, ще могат да работят и в следващата версия на Windows Phone.

Ако слуховете излязат верни, това ще е лоша новина за сегашните потребители с Lumia. Особено при условие, че повечето Android телефони се пускат с обещанието, че ще бъдат ъпгрейдвани към новите версии на операционната система. Windows Phone се нуждае от набиране на солиден пазарен дял и нежеланието за обновяване на старите устройства с тази ОС е последното нещо, което ще помогне за постигане на основната цел.

Към момента реакцията на Microsoft във връзка с тази тема е неясна и противоречива. Един от говорителите на компанията първо е потвърдил, че няколкото устройства от серията Lumia ще получат ъпгрейд към Apollo, но после от редмъндския гигант са отказали да препотвърдят това изявление.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари