Американка получи сметка за телефонни услуги в размер на 200 хиляди долара

3
26

Американка от щата Флорида е била неприятно изненадана, когато получила известие, че за един месец е използвала телефонни услуги на стойност повече от 200 хиляди долара. Новината нямаше да е толкова интересна ако беше станала някаква грешка, но в случая става въпрос за напълно легитимна сметка. Потребителката наистина е навъртяла голямата сума, информира Mobiledia.

Селина Ааронс била взела мобилен телефон на свое име за глухонемия си брат. Той разчитал основно на изпращането на кратки текстови съобщения, за да комуникира и освен това, обичал да гледа онлайн видеоклипове чрез мобилното си устройство. Средният размер на обичайната сметка на Ааронс бил около 175 щатски долара.

След като разбрала, че дължи на мобилния оператор T-Mobile космическата сума от 201 хиляди долара за един месец тя отишла до най-близкия офис на компанията, за да провери дали не става въпрос за грешка. Оказало се, че сметката е напълно точна, а голямата сума е натрупана заради солидно потребление на услуги в роуминг. Това станало в разстояние на две седмици, когато брат й бил на гости в Канада, където продължил да използва телефона както преди. Селина Ааронс обаче не била абонирана за никакъв международен план и сметката набъбнала заради огромния трансфер на данни в роуминг. Цената на мегабайт възлизала на 10 долара, а гледането на видеоклипове гълта доста трафик.

„Когато разбрах се побърках. Започнах да треперя и да плача. Не можех да разбера как е възможно да съм говорила толкова много, че да се натрупа подобна сума. Чувствах се така, сякаш животът ми е приключил.”, споделя Ааронс за преживяванията си, след като станало ясно, че сметката е точна.

Ааронс се разгневила от това, че мобилният оператор не направил нищо, дори когато натрупаната сума минала границата от 200 хиляди долара. Тя се обърнала към местен телевизионен канал, за да разкаже историята си пред света. T-Mobile твърдят, че на няколко пъти са пращали предупредителни съобщения, но явно братът на жертвата не обърнал внимание на известията.

В крайна сметка историята има щастлив край и Селина Ааронс няма да се разори, за да покрие сметката си. Тя се договорила да плати само 2 500 долара, а останалата част от сумата ще й бъде опростена. Парите са разсрочени за плащане на равни вноски през следващите шест месеца.

Регулаторните органи в САЩ отдавна опитват да задължат операторите да предупреждават клиентите си ако сметките им станат много по-големи от нормалното, но телекомите се противят. В интерес на потребителите е ако в роуминг навъртят суми, които са няколко пъти по-големи от средната им месечна сметка услугите да бъдат прекъсвани, докато хората не потвърдят изрично, че знаят какво правят.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари