Сенаторите и членовете на конгреса на САЩ призоваха Google да преразгледа условията за съвместна работа с Huawei. Политиците са загрижени, че известният производител на електроника може да действа против интересите на американските власти.

Китайските телекомуникационни компании, като например Huawei, са свързани с Комунистическата партия на Китай“ – се казва в писмото, адресирано до ръководителя на интернет гиганта Сундар Пичай. „Като следствие от това, партньорството между Google и Huawei може да да се окаже серизна заплаха за националната безопасност на САЩ„.

Писмото е подписано от членове както на Републиканската, така и от Демократическата партии. От два сенатора и три конгресмена.

Също така, на американските законодатели не се хареса, че неотдавна Google се отказа от участие в проекта Project Maven. Това е проектът на Пентагона за използване на изкуствен интелект за анализа на видеата, заснети от дронове и други безпилотни апарати. Но въпреки това продължава да работи съвместно с Huawei. „Ние сме разочаровани от това, че Google предпочита да поддържа Комунистическата партия на Китай, отколкото американските военни„.

Google и Huawei са стари партньори. Китайската компания използва ОС Android в своите смартфони, а през месец януари двете компании обявиха, че съвместно разработват нова система за обмен на съобщения, която да замени традиционните SMS.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
WutНякойПалустиниецДа избием всички болшевикиПалуестиниец Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Палуестиниец
Палуестиниец

Google само ще загуби, ако се откаже от Huawei.
А защо европейския съюз не се откаже от ползването на някои американски компании ?

Да избием всички болшевики
Да избием всички болшевики

Типичен колективист, правиш ли разлика между частна собственост, частна компания и държавна и над държавна структура. Писна ми от комунисти и социалисти.

Палустиниец
Палустиниец

Когато една услуга се ползва по целия свят не може една държава самоцелно да решава, кое е добре, кое не.
А и провери, кой е спонсорирал създаването на Google, като се правиш на разбирач.

Ти по-добре си пиши по форумите в Дума или Телеграф.
Като не може да задоволяваш жените, кой ти е виновен ?

Някой
Някой

Не зная какво ще ги сполети американците, ако китайското правителство забрани на Foxcon и другите китайски фирми да спрат производството на Iphone.

Wut
Wut

Не забравяй, че Foxconn е тайванска компания, а те си имат столица, президент, собствено правителство и друг режим ! Те са в много добри отношения със САЩ. Май историята и географията ти куцат сериозно !