Американски експерт: iPhone е хиляди пъти по-умен от руските ядрени ракети

15
2790
Експертът по ядрено оръжие към министерството по енергетиката на САЩ Робър Кели сравни новата руска междуконтинентална ракета РС-28 „Сармат“ със смартфоните на Apple. Според него, електрониката в iPhone демонстрира небивал прогрес, докато компонентите на руската междуконтинентална балистична ракета са си останали на нивото на 70-те години.

sarmat2-1

Американските специалисти са доста развълнувани от първите изображения на новата руска междуконтинентална балистична ракета. „Сармат“, която може да носи до 16 бойни глави и да изтрие от лицето на Земята европейска държава с размерите на Франция или Англия.

The Sun наплаши своите читатели с материал за новата супер-ракета, която може да унищожи държава с размерите на Франция, „само с едно натискане на копчето“. А The New York Post нарече новото руско ядрено оръжие „маскиран дявол“, припомняйки предишното поколение съветски и руски ядрени оръжия.

sarmat2-2

Робърт Кели е на мнение, че Русия няма кой знае какъв прогрес с РС-28 „Сармат“, понеже в тази ракета се използва стара електроника.

„Вашият iPhone днес може да направи хиляди пъти повече неща, отколкото през 70-те години. Много от грубите и тромави електронни схеми от това време вече са изчезнали; ние не ги използваме вече и дори не знаем откъде да ги вземем“.

15
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
11 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

Що за тъпа статия, като добавим и „koqto“? Какво е общото между ракета и телефон? Вие помните ли изобщо, че бяхте пуснали новина за това, че „кацането на луната“ (което е доказана измама) се е осъществило от порцесор с 20-30 херца или там някъде? Данеби тази ракета да прави нещо кой знае колко по различно, че да и трябва супер компютър на борда?

Пешо Слепия
Пешо Слепия

Американски идиот.

Алоало
Алоало

САЩ са кацали на луната,тънаро.

Човек
Човек

САЩ когато са кацнали на Луната, хората на Земята сме били на Марс!!! Може ли да си толкова без мозък, че да не можеш да събереш 1+1 бе, човек???!!! Преди да пишеш – мисли!

Сиза
Сиза

Не знам колко мозък трябва да имаш, за да твърдиш, че не са кацали.

Анонимен
Анонимен

Колкото твоя , въздушното пространство на Луната , сиреч 0

Анонимен
Анонимен

Интересно колко изчислителна мощност трябва на една ракета.

Анонимен
Анонимен

Американски експерт: iPhone е хиляди пъти по-умен от руските ядрени ракети….. Но за сметка на това тя може да изтрие от лицето на Земята милиарди iPhone-та.

iWastrel
iWastrel

„Вашият iPhone днес може да направи хиляди пъти повече неща, отколкото през 70-те години.“
Някои случайно да помни какво точно можеха iPhone-ите през 70-те ?
Гениално сравнение ракета с телефон !
Американски слабоумни идиоти …. време е да вкарат няколко чипа в чук … става смарт-чук (iHammer) … и като си удариш пръста звъни автоматично на 911 …. и техния чук ще е по умен от Руския чук…..

Запознат
Запознат

Експерт ?! :)))
Явно не е никакъв експерт, а обичаен американски лаик и/или лакей, който говори без да е запознат.
В американската совалка и подобни програми на НАСА умишлено използват „стари“ като архитектура процесори, защото работата и устойчивостта им в космическото пространство е много по-надежда от съвременните процесори.

Г-Л-У-П-О-С-Т-И
Г-Л-У-П-О-С-Т-И

Да и от руските лампови електроники няма по-надеждни :)))))))))))))))))))))))))))))))

iRoket
iRoket

Това не е ракета, а вибратор. И не трябва да е умен, а да върши работата, за която iДажаджите не стават. Сигурен съм, че няма да увисне по пътя, да показва реклами и да издаде личните ти данни – все неща, с които IPhone се справя отлично. Това, че нещо може да върши 1000 неща, 999 от които са тъпотия не е гордост.

iShit
iShit

Един iPhone е 10^100 пъти по-умен от паве, но когато се сблъскат не мисля че ‘акъла’ има значение

Анонимен
Анонимен

kato sa kacali na lunata da go povtorat de…….NEMOGAT….ZA6OTO NESA KACALI………PUSTINATA NEVADA………hahahahahahah