Американски сенатор: „За младите смартфоните са по-опасни от пистолетите“

2
234

В краткия законопроект, предложен от сенатора на щата Върмонт, са изброени опасностите, които според него носи притежаването и използването на смартфони за лица под 21 години.

Сенаторът Джон Роджърс, представител на демократите, внесе за разглеждане кратък законопроект за ограничаване използването на смартфони от американски граждани на възраст под 21 години. Той не очаква, че неговото предложение ще бъде прието. Сега той уверява всички, че разработването на този проектозакон е била една шега, въпреки че за неговите нарушители се предвиждат сериозни санкции – до две години затвор и глоба от $1000.

„Очевидно е, че лицата на възраст под 21 години не са толкова зрели, за да могат без какъвто и да било риск да използват смартфони“ – заяви Роджърс. „Не се заблуждавам и знам че проектът няма да бъде приет. Навярно и аз няма да гласувам за него“.

Всъщност Роджърс не счита, че смартфоните наистина са чак толкова опасни за младите хора. Сенаторът е представил проектозакона като протест против закона, който наскоро е приет от щата Върмонт. Този закон забранява на лицата под 21 години да закупуват огнестрелно оръжие, докато не са преминали специалните курсове по безопасност при боравене с огнестрелно оръжие. Роджърс счита, че този закон противоречи на Втората поправка на Конституцията, гарантираща правото на всеки жител да притежава оръжие. Сенаторът е на мнение, че според тази логика, може да се каже, че смартфоните са по-опасни от пистолетите.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Палуестиниец
Палуестиниец

Ето един истински лобист.
Този член от конституцията е от времената на дивия запад, където коня и оръжието са били най-важни за оцеляването.
Дори и в момента по закон има сурова присъда, ако ти откраднат коня. Но не се изпълнява в пълната и сила поради морални съображения.

AxOx
AxOx

„Сенаторът е представил проектозакона“ + „знам че проектът няма да бъде приет. Навярно и аз няма да гласувам за него“

?!?!?!?!?!?!?!?! Сенатор