fbpx
4.3 C
София

Американски съд отмени предупреждение за вредата от телефоните

Най-четени

Американски съд блокира по-голямата част от изискванията в заповед на властите на Сан Франциско, която задължи производителите в рекламите на своите мобилни телефони да предоставят и информация за потенциалната им вреда за здравето на човека.

Активното обсъждане на отрицателното въздействие на мобилните телефони започна, след като изследователски екип от Световната здравна организация предположи възможна поява на ракови заболявания, причинени от мобилните устройства. Но това все още не означава, че мобилните телефони причиняват рак, уверени са производителите.

Съгласно една от точките на заповедта, в рекламните плакати трябваше непременно да бъде посочвано, че „продължава изучаването на потенциалното влияние на мобилните телефони върху здравето на потребителите“. Според съдията, на хората могат да бъдат предоставяни информационни материали, съдържащи реални данни за обсъждането на потенциалните рискове, свързани с използването на мобилни телефони, но предупрежденията в рекламите въвеждат потребителите в заблуда.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини