Пристрастеността ни към телефона придобива застрашителни размери.
Cпоред проучването на Global Deluxe Global Consumer Consumer Survey, американци от всички възрастови групи поглеждат телефоните си по-често от всякога – средно по 52 пъти на ден. За сравнение, миналата година това се е случвало само 47 пъти дневно.

Това е навик, който много хора се опитват да коригират, сочи проучването на консултантската фирма. Около 40 процента от хората казват, че използват прекалено много телефоните си. Освен това, 60 процента от 18-34-годишните признават, че са практически пристрастени към своите устройства. 63 процента от респондентите заявяват, че се опитват да ограничат употребата, но само около половината успяват.

Броят на смартфоните продължава да нараства, като 85 процента от американците – с 3 процента увеличение спрямо 2017 г. – притежават поне по един.  Най-силният ръст е сред американските потребители на възраст 45 и повече години, като тази група увеличението е със 7%.

„Това проучване подкрепя теорията, че смартфоните заемат централно място в нашия живот“, казва в изявление Кевин Уесткот, вицепрезидент на Deloitte. „Смартфонът остава най-предпочитаното мобилно устройство за потребителите, което им дава възможност да правят каквото поискат: да комуникират, да работят, да общуват, да се забавляват, да се грижат за себе си или за дома си“.

Американците не са единствените, които са силно привързани към телефоните си. Според доклад на телекомуникационния регулатор Ofcom 78 процента от пълнолетните във Великобритания притежават смартфон, а британците проверяват телефоните си на всеки 12 минути.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Брех. Какво толкова гледат, бе…

TNT
TNT

гледат снимки на кюфтета и риба