Американците предпочитат HTC смартфоните

0
40

Както всеки индивидуален потребител си има свои собствени предпочитания и вкусове спрямо новите продукти на технологичния пазар, така можем да предположим и, че всяка нация купува повече устройства с дадена търговска марка. Така например, според последното проучване на анализаторската фирма Canalys, според американците най-добрите смартфони са HTC смартфоните.

По принцип, HTC са пети в света по големина и влиятелност производители на смартфони. Според проучването, направено от експертите в анализаторската фирма Canalys, през изминалото трето тримесечие за 2011 година компанията успя да задмине Apple и Samsung Electronics на пазара за мобилни комуникации.

HTC пусна на американския пазар общо 5,7 милиона смартфона със своята търговска марка. Това прави 22,9% от общия дял на пазара в САЩ. На второ място, след HTC, се нареждат Samsung 4,9 милиона смартфона. Apple са продали едва 4,6 милиона смартфона в САЩ. Според Canalys, по всички личи, че американските потребители отдават своите предпочитания на HTC продуктите. Анализаторската фирма споделя, че аудиторията в тази част на света намира HTC смартфоните за надеждни, модерни и отговарящи на нуждите и вкуса им по всички критерии.

Въпреки безспорното си лидерство на американския пазар за смартфони, HTC не могат да скрият, че имат и известни проблеми. Компанията е дестабилизирана най-вече поради спада в акциите й на родната тайванска почва. Спадът се равнява на близо 4,23 %. Липсата на подкрепа и доверие от страна на инвеститорите се дължи предимно на факта, че през последното тримесечие за 2011 година – четвъртото – HTC не успяха да оправдаят очакванията им и резултатите им са далеч по-ниски от предварителните прогнози на анализаторите и критиците. От тайванската компания са убедени, че стабилността им на пазара ще бъде постигната едва когато успеят да преборят по-категорично конкурентите в лицето на Apple и Samsung Electronics. Лидерството на американския пазар за смартфони е задоволителна първа крачка в това начинание на HTC.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари