Анализаторите – оптимистични за бъдещето на HTC на пазара за смартфони

0
28

Ако погледнем последните доклади за продажбите на смартфони в света, ще видим, че по-голямата част от тях са разделени между две компании – Apple и Samsung. При такъв монопол има ли шанс за трета компания да окаже влияние върху мобилния пазар? Отговорът на Cnet е „да“, а компанията е HTC.

Това твърдение звучи странно, особено в светлината на последните събития около компанията. Тя бе принудена да затвори офиса си в Южна Корея, тъй като не можеше да се справи със силната конкуренция на Samsung там. Въпреки това, доста анализатори са на мнение, че HTC имат всички шансове да се превърнат в компанията, запълваща челната тройка на пазара за телефони.

Според анализатора на Sanford Bernstein Пиер Ферагу HTC имат един коз и това е софтуерът. Те са провели проучване, което показва, че 42% от анкетираните избират телефони на HTC заради качеството и интуитивното управление на потребителския интерфейс срещу 32%, които посочват същите причини в полза на телефоните на Samsung.

Освен това, HTC са избрали по-добра стратегия за развитие, странейки от силно конкуретния пазар за телефони от нисък клас и фокусирайки се главно върху разработване на смартфони то среден или висок клас. И накрая, компанията е доказала, че може да прави качествени продукти, като доказателство за това са получилите главно положителна критика смартфони от серията One.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари