Анализаторите: скенерите за пръстови отпечатъци в дисплея няма да станат масова технология

0
28

Според анализатора Мин-Чи Kуo, производителите на Android-смартфони търсят решения за 3D-сканиране на лицата, както това е реализирано в новия iPhone X. Експертът е разказал, че за в бъдеще очаква още дисплеи с вграден дактилоскопичен сензор , а също така разкрива и плановете на Samsung за тази разработка.

Анализаторът твърди, че интересът на производителите на технологии за 3D сканиране, след анонса на iPhone X се е увеличил три пъти. Популярността на технологията е свързан с богатият набор от функции: освен за отключване на екрана, Face ID и неговите аналози разширяват набора си от функции за разширена реалност. Например, Apple използва скенера за персонализация на усмивките Animoji.

В същото време, скенерите за пръстови отпечатъци под дисплея остава недовършени и не са готови за навлизане на пазара. Поради този проблем, Samsung е трябвало да работи по „план Б“ и да постави сензорите в Galaxy Note 8 и Galaxy S8 в не най-удобните за тях места. Въпреки това, южнокорейският производител ще продължи да работи върху интегрираните скенери на пръстови отпечатъци.

В първото приспособление с дактилоскоп в дисплея ще се превърне Galaxy Note 9. Нововъведението ще се появи, благодарение на възможността на Samsung да постави в OLED-матрицата само един датчик, без излъчване на светлина — други производители използват за това допълнителни компоненти. Така, че Мин-Чи Kуo предполага, че компанията ще избегне проблеми с доставките на елементите и ще премине към 3D скенерите.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за