Анализатори: производството на iPhone 5S започва през март

0
19

Известният анализатор Петър Мисек от Jefferies & Company сподели подробности, касаещи бъдещите смартфони на Apple, които може да се появят през тази и следващата година.

Той е уверен, че в настоящия момент Apple тества два прототипа на смартфони. Първият – това е подобрената версия на iPhone 5. Според Мисек, производството на iPhone 5S ще започне през март, а анонса му и началото на продажбите – през юни-юли. Така Apple ще измести годишният цикъл за пускане на смартфони от есента за лятото. Именно по-ранното начало на производството на новия модел стана основание за рязкото намаление на поръчваните компоненти за iPhone 5, което се превърна и в причина за слуховете, че iPhone 5 е с много ниско търсене, а това от своя страна доведе до намаляване на цените за акция на американската компания (цената за една акция е 486 долара, докато в средата на септември беше около $ 700).

В допълнение, анализаторът продължава да е уверен, че Apple готви по-евтина версия на iPhone (въпреки официалните опровержения от Фил Шилер). Това устройство ще бъде предназначено за развиващите се пазари, където няма операторски субсидии. Според него, устройството ще получи 4-инчов дисплей, пластмасов корпус и няма да поддържа LTE.

Петър Мисек също така изказа предположение, че iPhone 6, който може да бъде пуснат на пазара през следващата година, ще има дисплей с диагонал от 4.8 инча, което ще му помогне по-добре да се конкурира с Android-флагманите.

И накрая на тази статия смятаме за необходимо да Ви припомним, че вчера друга анализаторска компания предполага, че iPhone Maxi с 4,8-5 инчов дисплей може да се появи на пазара по-късно тази година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари