Анализатори: Apple ще загуби много ако не пуснат 5-инчов iPhone

1
27

Експертите продължават да говорят за това, че Apple ще пусне 4,8-5 инчов iPhone. Ако по-рано основно слушахме, че Apple „може“ да пуснат такова устройство, то сега разговорът вече акцентира върху това, че американската компания „трябва“ да го направи.

Пускането на такова устройство, според експертите ще позволи на Apple да се конкурира не само с линията Samsung Galaxy Note, но и с Android-флагманите на останалите производители, които тази година ще бъдат с диагонали поне 4,7-5 инча.

Например, анализаторът Стърн Ейджи призна, че Android-смартфоните с големи екрани ще станат много по-популярни, отколкото експертите очакват. Той даже споменава, че следващият флагман на Samsung – Galaxy S IV, който според тях ще бъде пуснат през април, ще получи дисплей с диагонал от 5 инча.

„Ние вярваме, че Apple ще загуби много, ако не пусне апарат на пазара на смартфоните с големи дисплеи – казва Ейджи – Без съмнение, iOS, iTunes и App Store са страхотни, но много купувачи искат големи дисплеи“.

Към Стърн Ейджи се присъедини и Бен Райцис от Barclays. Той прогнозира, че продажбите на „полутаблетите“ („phablets“) ще се увеличат с 27 милиона през 2012 година и до 230 милиона през 2015 г., т.е. повече от 10 пъти. И Apple не може да не обърне внимание на това.

Райцис твърди, че 5-инчовият iPhone ще се появи в края на тази година или началото на следващата и ще се предлага на по-ниска цена от настоящия iPhone, а на развиващите се пазари, американската компания трябва да пусне iPhone 5S (според анализаторите) в средата на 2013 година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари