Според вътрешни източници, Samsung първоначално определи целта си от 320 милиона смартфон продажби в света тази година, но след добрите предварителни поръчки на Galaxy S9 и Galaxy S9 + през Q1 2018, компанията промени целта си до 350 милиона единици.
Въпреки това, според нова информация на източници от индустрията, южнокорейският гигант няма да успее да постигне амбициозната си цел. Съществуват много фактори за това, като най-важен е агресивното проникване на пазара на китайски производители. Пратките на Samsung в страната се свиха от 20 процента през 2013 г. до под 1 процента през миналата година. Това е така, защото китайските производители като Xiaomi, Huawei, Oppo и vivo набират скорост със своите сравнително евтини, но способни смартфони.

Както и да е, обратно към положението на Samsung. Фирмата е успяла да направи 319.7 милиона продажби през 2015 г., 309.4 милиона през 2016 г. и 319.8 милиона през 2017 г. и е тръгнала с приличен старт тази година, а именно 78 милиона през първото тримесечие. Очаква се второто тримесечие тя да достигне 73 милиона.

Втората най-голяма причина за спада в прогнозираните продажби е по-слабото представяне на Galaxy S9 и S9 +, въпреки солидния им старт тази година. Общата сума на разпратените в търговската мрежа Galaxy S9 и неговите варианти се прогнозира да бъде не повече от 30 милиона единици за цялата година. Това е рекордно ниска пратка за линията Galaxy S от 2012 г. насам.

Но все още има надежда. С появата на флагмана Galaxy Note 9 през лятото компанията може да промени нещата.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за