fbpx
6.7 C
София

Анализатор: Продажбите на iPhone ще спаднат без 5G версия

Най-четени

Продажбите на iPhone може да спаднат, ако Apple не представи 5G вариант. Това е мнението на анализаторската компания IDC.

Докладът казва, че месеците до края на 2019 могат да са трудни за Apple, ако няма техен 5G телефон на пазара.

По принцип слуховете сочат, че такова устройство няма да видим преди 2020-та година, но това не значи, че ще трябва да чакаме чак до септември.

IDC е изчислил, че доставките на iPhone се очаква да спаднат с 15 процента до 177.9 милиона за тази година. Очакват делът на Android да се увеличи от 85% до 87% заради тласък от новите устройства.

„Не смятаме, че 5G ще бъде спасителят на смартфоните, но го виждаме като критична стъпка в еволюцията на мобилните технологии.“, обяснява Ryan Reith, вицепрезидент за мобилните устройства в IDC.

Защо Apple просто не пусне 5G телефон?

До един момент Qualcomm правеше доставка на модеми за телефоните на „Ябълката“. Нещата между тях се влошиха и се стигна до легални спорове. Тогава Apple се обърна към Intel за доставка на 4G модеми и разработка на 5G модем, но Intel удари на камък. Слуховете гласят, че модемът не е бил достатъчно ефективен и е отделял много топлина. В крайна сметка Intel обяви, че няма да произвежда този продукт.

Apple реши да сложи край на борбата си с Qualcomm, за да възстанови възможността за покупка на модеми от тях.

И тогава нещата станаха още по-оплетени. Apple купи бизнеса с мобилни модеми на Intel. Както при процесора, графиките и други компоненти, Apple не иска да зависи от други доставчици. Изглежда ще трябва да изчакаме разработката на собствени 5G модеми. Практика, което следват и други компании като Samsung и Huawei.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Prasko1
Prasko1
2 години

Хахахахахха то навсякъде само 5G баси глупостите

ipppkks
ipppkks
2 години

Къде има 5G мрежа?
В България 4G-тата са „псевдо“, т.е. само надписът е 4G, особено на ЕДИН оператор, който ползва Микротик в мрежата си… (микротик са рутери за домашна употреба).

Kuzmanovv
Kuzmanovv
Отговор на  ipppkks
2 години

Най-вероятно ?, това проучване е за нормалните държави …

Kuzmanovv
Kuzmanovv
2 години

Много добре ?, надявам се на устойчива тенденция.

Георги
Георги
Отговор на  Kuzmanovv
2 години

Жалко че ще бъдеш разочарован хаха

Нови ревюта

Подобни новини