От новия iPhone XR са пласирани 9 милиона бройки по време на първия му уикенд на пазара. Такава е прогнозата на анализаторите от Rosenblatt Securities, които твърдят, че по-слабото търсене на модела при предварителните поръчки сега се е трансформирало в повече покупки, след като апаратът вече е в търговската мрежа.

Бройката може и да изглежда добра, но всъщност все пак е с един милион под очакванията на анализаторите. В резултат, Rosenblatt Securities сега прогнозира, че за това тримесечие Apple ще пласира вече не 90, а 88 милиона телефона.

Нещо повече, експертите очакват Apple да забави производството на iPhone-и с 3 милиона бройки през ноември и декември. От тази цифра 2 милиона всеки месец ще бъдат iPhone XR, докато останалият милион се пада на iPhone XS и XS Max.

Телефоните заедно с новото поколение iPad Pro и обновения MacBook ще помогнат на гиганта да генерира до 91.2 милиарда долара за периода – нещо, което ще бъде рекорд в историята на Apple.

Така, въпреки че прогнозите на Rosenblatt Securities по традиция се считат за по-консервативни, анализаторите са категорични, че последните три месеца от годината могат да бъдат запомнящи се за Apple.

Абонирай се
Извести ме за
guest
20 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари