Аналитиците прогнозират успех за Huawei към края на 2019 година

0
826

Въпреки че Huawei е под сериозен натиск от страна на САЩ, пазарните аналитици дадоха положителни прогнози за продажбите на смартфони от страна на китайския технологичен гигант към края на тази година. Phonearena съобщи, че Huawei няма да успее да свали Samsung от първото място, но ще се приближи до лидера.

Експертите на аналитичната компания Strategy Analytics заявиха, че за цялата 2019 година Huawei ще успее да продаде 251 милиона мобилни устройства и по този начин ще контролира 17,7% от този пазар. По този начин Huawei ще разшири своето влияние, тъй като миналата година неговият пазарен дял бе 14,4%.

Този успех на Huawei се дължи предимно на патриотизма на китайците, които в тези сложни времена подкрепиха Huawei и в Китай имаше огромен ръст на продажбите продукцията на този производител, По този начин, Huawei успя не само да изглади намалелия поток потребители от другите държави, но и да продължи да расте.

Към днешен ден лидер си остава южнокорейската Samsung, делът на който към края на тази година се очаква да достигне 21,3%. Това са 323 милиона продадени смартфони в сравнение с продадените миналата година 291 милиона мобилни телефони.

На трето място по продажби в света е американската компания Apple. Прогнозите са за 193 милиона продадени iPhone, което означава 13,6% пазарен дял.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за