Анонс на смартфона с два дисплея Vivo Nex Dual Display Edition

1
271

Компанията Vivo анонсира своя нов смартфон Nex Dual Display Edition. Това е наследникът на предишния модел Vivo Nex, но с два дисплея. Дизайнът на новото мобилно устройство е сходен, дисплеят няма прорез и не е поставена подвижната камера за автопортрети.

Основният дисплей е 6,4 инчов с резолюция 2340х1080 пиксела. На задния панел е поставен вторият 5,5-инчов екран с Full HD разделителна способност. И двата дисплея са OLED. Под дисплея е интегриран скенера за пръстови отпечатъци.

Поставянето на втори дисплей дава възможност за отказ от използването на предна камера, понеже автопортрети могат да се правят с основната камера и задния дисплей. Камерата е двойна с резолюция 12+2 мегапиксела, като е поставен и един TOF (time of flight) 3D модул, който се използва за разпознаване на лицето.

На задния панел е разположен пръстенът Lunar Ring. Той може да се използва за мека подсветка при заснемането на автопортрети и да информира за позвънявания и съобщения. Освен това, Lunar Ring може да пулсира в такт с възпроизвежданата музика.

Vivo предлага няколко варианта за използването на втория дисплей. Освен за автопортрети, той може да се използва като сензорен тъчпад в игрите. Освен това, вторият дисплей може да показва не само на притежателя на смартфона, но и на човека, който ще бъде сниман, каква снимка ще се получи.

Vivo Nex Dual Display Edition се базира на системата-върху-чипа Qualcomm Snapdragon 845 с 8х Qualcomm Kryo 385 процесорни ядра с тактова честота до 2,8 GHz и интегрирания графичен ускорител Qualcomm Adreno 630. Налични са 10 GB оперативна памет и 128 GB флаш-диск. Захранването се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 3500 mAh. Зареждането става чрез USB-C порта, като се поддържа технология за бързо зареждане. Поставено е и стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо.

Продажбите на смартфона Vivo Nex Dual Display Edition стартират на 29 декември тази година в Китай при цена $725.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Станислав Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Станислав
Станислав

Браво на китайците!