По време на изложението CES 2017 компанията ASUS представи смартфона ZenFone AR, привлякъл вниманието на потребителите със своите топ-технически характеристики и поддръжката на виртуална и допълнена реалност.

Това бе второто Tango устройство в света, първото бе Lenovo Phab 2. Той бе и първият смартфон, поддържащ и Daydream VR, и Tango, оборудван с 8 GB оперативна памет. След като Google закри проекта Tango, основната възможност на смартфона стана безполезна. Компанията реши да рестартира проекта ZenFone AR, но без поддръжката на Tango и едновременно с това смени неговото име на ZenFone Ares.

Но всички останали характеристики останаха непроменени. Смартфонът е оборудван с 5,7-инчов Super AMOLED дисплей с резолюция 2560х1440 пикела. Телефонът се базира на SoC Snapdragon 821. Налични са 8 GB оперативна памет и 128 GB флаш диск. Поставена е основна камера с резолюция 23 мегапиксела и сензор PixelMaster 3.0. Предната камера също е с резолюция 23 мегапиксела (Sony IMX318, f/2.0). Захранването се осъществява от 3300 mAh батерия, поддържа се технологията за бързо зареждане Quick Charge 3.0.

Друг характерен момент е използването на специализирания усилвател SonicMaster 3.0 Hi-Res Audio 384 KHz, осигуряващ висококачествен 7.1 канален звук.

Смартфонът ASUS ZenFone Ares засега се продава в Тайван при цена $333.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за