Анонс на смартфона Galaxy A60: Snapdragon 675, 32 МР камери и цена под $300

1
668

Днес в Индия се състоя официалният анонс на смартфона Samsung Galaxy A60, който допълни серията Galaxy A. Устройството все още липсва в официалния сайт на компанията, но индийският специалист Судханшу Амбхоре с достъп до вътрешна информация, публикува всички характеристики на смартфона, както и неговата цена.

Samsung Galaxy A60 е новият модел на обновената основна серия Galaxy A. „Основната серия“ включва моделите с числа кратни на 10 – A10, A20, A30 и т.н. без допълнителни букви, както е например при Galaxy A20e и Galaxy A2 Core.

Galaxy A60 е оборудван с 6,3-инчов дисплей тип Infinity-O с резолюция 2340х1080 пиксела и малък точков отвор в горната част на екрана, в който е поставена предната камера. Екранът заема 91,8% от площта на предния панел. Отворът се намира в лявата част на предния панел, а в него е монтирана предната камера с резолюция 32 МР.

Телефонът се базира на SoC Qualcomm Snapdragon 675. Налични са 6 GB оперативна памет и 128 GB флаш-диск.

Друга характерна особеност на Samsung Galaxy A60 е липсата на говорител за разговори. Звукът се осигурява с помощта на фирмената технология Screen Sound, при която ролята на говорител изпълнява повърхността на екрана.

Основната камера е тройна. Главният сензор е с резолюция 32 МР, допълнен с 8 МР сензор със свръх широкоъгълна оптика и 5 МР ToF модул за определяне на разстоянията до обектите в сцената.

Захранването се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 3500 mAh. Скенерът за пръстови отпечатъци е поставен на задния панел. Наличен е NFC модул.

Цената на смартфона Galaxy A60 в Индия е около $298.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
мъни Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
мъни
мъни

Щом ще струва 300 долара значи в България свободно ще се продава за поне 900лева.