Анонс на смарт часовника Xiaomi Mi Watch с WearOS, NFC, 570 mAh батерия и цена $185

1
930

Китайската компания Xiaomi официално анонсира своя нов смарт часовник Mi Watch. Може да се каже, че това е първото устройство от подобен тип за този китайски производител – досега той представяше само фитнес гривни.

Дизайнът на смарт часовника на Xiaomi много прилича на Apple Watch, но цената е съвсем ниска и няма нищо общо с Apple. Устройството е оборудвано със 1,78-инчов квадратен сензорен AMOLED дисплей с плътност на изображението 326 пиксела на инч. Корпусът е направен от матирана алуминиева сплав. Отдолу са поставени конекторът за зарядното и пулсомера.

От дясната страна е поставен бутона за навигация в потребителския интерфейс. Също отдясно се намират още един универсален бутон, отверстие за микрофона и още един отвор за вентилация. Xiaomi предлага сменяеми каишки от специален материал, които са безопасни за кожата и не предизвикват алергия. Предлагат се различни цветове на каишките.

Смарт часовникът се базира на системата върху чипа Xiaomi Mi Watch с четири Cortex A7 процесорни ядра с тактова честота 1,2 GHz. Използва се една от най-мощните батерии в този бранш с капацитет 570 mAh, която осигурява непрекъсната автономна работа в продължение на два дни. Устройството разполага с NFC блок, Bluetooth 4.2, Wi-Fi (n) модули за безжична връзка, GPS навигация, собствен вибромотор и доста голям говорител.

Поддържа се новата технология eSIM – електронния аналог на стандартните SIM карти, с помощта на която с този часовник могат да бъдат осъществявани телефонни обаждания.

Устройството работи под управлението на операционната система Google WearOS с фирмения потребителски интерфейс MIUI for Watch. Компанията предлага редица допълнителни циферблати плюс собствения виртуален асистент XiaoAI. Инсталирано е приложение за работа с магазина на Xiaomi, в който са представени над 40 специално оптимизирани приложения, включително популярните в Китай QQ, WeChat и Keep.

Новият смарт часовник може да извършва мониторинг на физическата активност, на наситеността на кръвта с кислород, фазите на съня. Има мониторинг на стреса. Разпознават се десет вида професионални спортове. Устройството е водоустойчиво и може да се използва по време на плуване дори и в солена морска вода. А благодарение на NFC часовникът може да се използва за осъществяването на безконтактни разплащания. Има възможност за включване към умен дом.

Предварителните продажби на смарт часовника Xiaomi Mi Watch започнаха от днес, 5-ти ноември, а масовите продажби ще стартират от 11 ноември тази година. Цената на Xiaomi Mi Watch е $185. Допълнително ще се продава версията Mi Watch Exclusive Edition с дисплей от сапфирно стъкло, корпус от полирана неръждаема стомана и специална каишка. Продажбите на този модел ще започнат през месец декември при цена $285.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
gdgd
gdgd

Само 2 дни автономна работа?! Не, благодаря!