Анонс на хибридния смартфон Cosmo Communicator с Android и Linux

1
811

След успешна кампания на потребителско инвестиране, по време на която бяха събрани над $2 милиона, британският производител на мобилна електроника Cosmo представи на пазара хибридния смартфон Cosmo Communicator. Най-характерната черта на новото мобилно устройство, е че след неговото отваряне се показва QWERTY клавиатура.

Смартфонът е оборудван с 6-инчов дисплей с резолюция 2160х1080 пиксела. Телефонът има два дисплея: върху горната страна на корпуса е поставен миниатюрен 1,92-инчов дисплей с резолюция 570х240 пиксела, който се използва за показване на уведомленията, пропуснатите позвънявания, съобщенията, времето и други.

Новият мобилен телефон се базира на системата върху чипа MediaTek Helio P70. Налични са 6 GB оперативна памет и 128 GB флаш диск. За биометрична идентификация се използва скенер за пръстови отпечатъци. Смартфонът разполага с NFC модул, стандартно 3,5 мм гнездо и два USB Type-C порта.

Cosmo Communicator има две единични камери. Резолюцията на външната камера е 24 МР, а на вътрешната – 5 МР. Захранването се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 4220 mAh.

Характерна особеност на устройството е не само QWERTY клавиатурата, но и поддръжката на ядрата на няколко операционни системи. В началото смартфонът се продава с предварително инсталираната ОС Android 9.0 Pie, но съвсем скоро трябва да излезе адаптирана версия на Sailfish, Linux Debian и Kali Linux.

Цената на смартфона комуникатор Cosmo Communicator е $748.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Пламен
Пламен

Нито телефон, нито компютър. Травеститска работа