Анонс на Hyper Boost: технологията на Oppo за ускоряване работата на графиката

0
540

Преди няколко дни се появи информация, че Oppo се готви да представи свой аналог на технологията GPU Turbo на Huawei. Сега компанията официално представи своята технология с име Hyper Boost. По време на пресконференцията, Oppo заяви, че специалистите на компанията са разработвали Hyper Boost още от 2015 година.

Oppo съобщи, че е създала технология, която повишава производителността в три направления: приложения, игри и на цялата мобилна операционна система. Hyper Boost има за цел не само да ускори работата на графиката, но и да постигне по-ниска консумация на електрическа енергия.

Основният акцент е поставен именно върху повишаване на производителността при игрите. За да могат потребителите да оценят новата технология, Oppo активно взаимодейства с всички създадели на най-популярните геймърски енджини. Първоначалната цел е адаптацията на Hyper Boost за над 100 актуални игри. Към днешен ден те са едва 11, но компанията заяви, че техният брой бързо ще бъде увеличен. В бъдеще Oppo планира да използва Hyper Boost заедно с машинно обучение, за да постигне още по-добри резултати.

Първите смартфони, които ще получат новата технология Hyper Boost ще бъдат Oppo R17 и R17 Pro.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за