Анонс на MIUI 9: бърз, интелигентен и интерактивен фърмуер от Xiaomi

1
722

Xiaomi анонсира новата версия на фирмения фърмуер MIUI, чийто основен акцент, както се очакваше, е върху увеличаване на производителността на системата, скоростта на зареждане на приложенията и общия потребителски опит.

Xiaomi внедри системата Dynamic Resource Allocation, която анализира сценариите за използване на смартфона от неговия собственик и увеличава скоростта за стартиране на най-често използваните приложения. Освен това, производителят е сменил файловата система, предвидил е контрол за претоварване на ядрата на процесора, добавил е управление на кеш-а, автоматично почистване и антифрагментация, подобрил е производителността на Wi-Fi и клетъчните мрежи и др.

Сред останалите промени на MIUI 9 – Smart Assistant (представлява система за умно търсене в смартфона: снимки, бележки, текст и други), Image Search (сортиране и търсене на желаното изображение по определени критерии, например, хора, събития, документи, снимки), Smart App Launcher (стартиране на необходимото приложение в зависимост от съдържанието на екрана).

Не е минало и без някои промени в дизайна на интерфейса. Добавен е мултииконен режим и други „добавки“ в Android 7.0 Nougat. Имайте предвид, че част от новите функции първоначално няма да са достъпни в международната версия на фърмуера. Разпространението ще започне в средата на август, а релийзът на международната версия на фърмуера през септември.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
блабла
блабла

„Xiaomi внедри системата Dynamic Resource Allocation, която анализира сценариЙте…“
сценариИте в мн.ч.