Анонс на Sony Xperia 1 Professional Edition с изненадваща цена

5
3209

Японската компания Sony представи смартфона Xperia 1 Professional Edition. Това е значително усъвършенствана версия на предишния Xperia 1, но с доста висока цена. Новият флагмански смартфон се продава за солидните $1326. За сравнение, към днешен ден предишният Xperia 1 се продава в Япония при цена $963.

Навярно всички трябва самостоятелно да си прецени, дали Xperia 1 Professional Edition струва тези пари. Основните нововъведения в този мобилен телефон са три. Смартфонът е оборудван с 6,5-инчов 4К OLED дисплей с резолюция 3840х1644 пиксела, съотношение на страните 21:9 и поддръжката на HDR. Екранът предлага 10-битов цвят и поддържа ITU-R BT-2020 цветовото пространство. Sony специално подчертава, че е дадена възможност за настройване на цветовата гама в зависимост от предпочитанията на потребителя.

Sony Xperia 1 Professional Edition разполага с приложението Imaging Edge Mobile, което използва камерите на Sony за подобряване качеството на снимките. Освен това, реализирана е функцията Transfer & Tagging, която дава възможност за поставянето на текст върху снимките.

И последното по-интересно нововъведение е възможността за свързване към локалната мрежа чрез USB Type-C порта. Но за да се използва тази възможност потребителят трябва да си закупи допълнителен кабел.

Останалото е същото, като в Xperia 1: SoC Snapdragon 855, 3300 mAh батерия, стерео говорители, защита IP68 и тройна камера с еднаква резолюция на сензорите от 12 МР.

Продажбите стартират на 25 октомври.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Десподов, като не ти харесват коментарите, направо ги забрани под рекламните си „статии“ бре, не минавай да ме триеш, ами забрани да се коментира и толкоз! Аман и цензурата. Ако те пусна на СЕМ ,кво ще стане, а. Безработен?

Даниел Десподов
Даниел Десподов

Не е към мен критиката

Кольо
Кольо

Надявам се. Бях писал, с някакви мои си основания, как не виждам никакъв смисъл да се плаща осезателно по-висока цена за тази модификация, като същите действия могат да се постигнат с използуването на безплатни приложения. Тук ще добавя, ако някой разбира достатъчно от Андроид и директно без да ползува външен софтуер, като командва през вградената функционалност в самата ОС-ма. Разликата в дисплеите, за самият производител едва ли е повече от 10 долара и това е единственият хардуер от „ново“въведенията. А да и споменатият кабел, но то си пише, че се купува и заплаща отделно. Дали действително е нужен…Ами сигурно, да… Виж още »

_nib_
_nib_

Бахти утрепаната батерия.Като за флагман….нищо не е.

Van Duke
Van Duke

Така е, и камерата и батерията му са по слаби от камерата и батерията на моя huawei p20pro????