За да не изостанат от конкурентите си, които напоследък залагат много на изкуствен интелект в продуктите си, Samsung подадоха докоменти за търговска марка отнасяща се за гласово контролиран дигитален асистент наречен…Биксби.

Защо корейците са избрали точно това име и дали новата екстра ще излезе със същото на пазара, можем само да гадем. Биксби ще бъде част от новите екстри с които бъдещия флагшип Galaxy S8 ще пристигне.

Документите подадени от Samsung детайлно обясняват, че компанията е създала „компютърен софтуер за управление на лична информация, приложения за смартфони, мобилни телефони, преносими компютри и таблети, софтуер използван за управление на система, която поволява това да става чрез гласова реч… компютърен софтуер, който ще позволява безконтактно използване на мобилния телефон чрез разпознаване на глас.“

Очертава се Биксби да бъде наистина интелигентен гласов асистент, който ще се конкурира със себеподобни като Google Assistant, Siri и Cortana. Samsung използваха своя S voice асистент в телефоните си още от времето на Galaxy S3, но нямаха особен успех сред потребителите, така че Bixby вероятно ще цели да промени това и се надяваме да заблести по същото време в което Galaxy S8 ще бъде представен,а именно – тази пролет.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

А пълният член в заглавието кой ще го добави…?

1111
1111

…“подадоха докоменти“ , .. „която поволява“

Анонимен
Анонимен

Тази пролет … март месец ….

Анонимен
Анонимен

Само да не се окаже, Bugs-by…