А14 Bionic чипът в iPhone 12 се готви да отвее Snapdragon 875 по всички параграфи

9
2265

Около iPhone 12 все още има някои мистерии, но за сега се очертава най-силното му оръжие да бъде процесорът. iPhone 12 серията трябва да бъде задвижвана от новия A14 Bionic чип.

Ясно е, че това трябва да е най-бързият процесор на компанията, но сега разбираме точно колко по-бърз ще бъде

TSMC, производителят на чиповете с Apple дизайн, проведе своя годишен технологичен симпозиум преди няколко дни. Там беше споделена информация за новия 5-нанометров производствен процес на компанията. Той най-вероятно ще се използва за A14 чиповете.

Моделът на чипа, за който става въпрос, разбираемо не се разкрива.

Следващата таблица показва разликите между 7-нанометровия и 5-нанометровия процес, по отношение на производителността. С няколко думи, при 30% по-малка консумация на енергия имаме 15% повече производителност.

Това потвърждава слуховете, които чухме за процесора на iPhone 12. Показва обаче и какво ни очаква в последствие.

В най-дясната част виждаме потенциален 3-нанометров дизайн, който трябва да донесе още 10-15% подобрение в производителността. И още 25% до 30% по-малка консумация. Този тип чипове се очакват във втората половина на 2022 година.

С идването на септември, остава все по-малко време до премиерата на iPhone 12 и Apple Watch 6. Въпреки COVID-19, макар и с някакви забавяния на продажбите, Apple ще пусне новите си устройства с голяма увереност.

4.3 6 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари